Sari la conținut

Ce să mânânci împotriva căderii părului

Alimentația joacă un rol esențial în hrănirea organismului, iar un organism sănătos se vede în strălucirea unghiilor, a feței și a părului. Căderea părului este de multe ori semnalul de alarmă pentru niște carențe. Firele de păr sunt alcătuite în proporiție de 80% din acizi grași omega-3 pe care organismul nu îi poate produce de unul singur așa că are nevoie de ei din alimentație. Iată ce alimente trebuie să mânânci împotriva căderii părului

  1. Somonul

Peștele este foarte bogat în grăsimi sănătoase în special în acizi grași omega-3. Alți pești care conțin acești acizi sunt : hering și sardinele. Acizii omega-3 formează membrana scalpului și ajută la îndesirea foliculilor de păr

2. Nucile

Nucile alcătuiesc o sursă bogată de acizi grași omega-3 și sunt foarte sănătoase. În plus le poți mânca pe post de gustare. Nucile conțin, pe lângă uleiuri și cupru, un component care dă culoarea strălucitoare a părului.

3. Stridii

Stridiile conține zinc, un mineral care ajută la hidratarea scalpului și care ajută împotriva scalpului uscat și a părului uscat.

4. Ouă

Părul are nevoie și de proteine. iar acestea se găsesc din belșug în ouă. De asemenea, mai conțin și fier, compusul care ajută oxigenul să ajungă la foliculii de păr.

A.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel