Categories: Stil de viaţă

Ce să mănânci între mese ca să-ți subțiezi talia și coapsele. Această gustare ”topește” grăsimea și întărește imunitatea

Înfometarea nu este niciodată o metodă eficientă să dai jos kilogramele în plus. Pe lângă cele trei mese zilnice, este recomadat să mănânci și un pumn de migdale (42 grame). Pe lângă faptul că sunt ”prietene” cu silueta, migdalele combat și colesterolul, cel mai mare dușman al inimii.

Experții de la Universitatea Pennsylvania au analizat dieta a 52 de adulți supraponderali, mai mult de 12 săptămâni.

Consumul a 42 grame de migdale zilnic, le-a redus participanților circumferința taliei și a topit grăsimea de pe picioare. În plus, au scăzut nivelul colesterolului rău și riscul bolilor de inimă.

Studiul a fost publicat în revista American Heart Association.

Dr Claire Berryman, coordonatorul studiului a spus: ‘Cercetarea noastră a arătat că migdalele combat cei mai importanți factori de risc ai bolilor de inimă-colesterolul și grăsimea abdominală care este adesea asociată cu sindromul metabolic, o combinație de afecțiuni precum diabetul, obezitatea și hipertensiunea arterială.

Atunci când cumperi migdale şi pe pachet scrie că au fost prăjite, trebuie să iei în considerare faptul că poate au fost coapte în grăsimi nesănătoase şi la temperaturi înalte care distrug beneficiile fructului. Trebuie căutate cele crude sau uscate, acelea sunt cele mai sănătoase.

Ne feresc de infecţii și sunt bune pentru creier

Specialiştii de la Institutul de Cercetare a Alimentelor „Norwich”, din Marea Britanie, au demonstrat că putem să ne ferim de infecţiile virale, inclusiv de răceală şi de gripă, consumând zilnic migdale. Aceştia au constatat că substanţele conţinute de pieliţa migdalelor stimulează sistemul imunitar. Mai exact, acestea îmbunătăţesc capacitatea celulelor albe de a detecta virusurile şi cresc capacitatea mecanismelor de apărare de a împiedica virusurile să se multiplice.

 Migdalele au un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali Omega 6 şi de fosfor, aceşti nutrienţi fiind esenţiali pentru dezvoltarea şi pentru funcţionarea creierului. Astfel, ele stimulează celulele cerebrale, fiind recomandat să fie incluse în alimentaţia copiilor. De altfel, este bine ca şi femeile însărcinate să consume zilnic migdale, datorită conţinutului de acid folic, ce s-a dovedit a fi un nutrient important pentru a preveni naşterea prematură sau afecţiunile congenitale la făt.

Recent Posts

Cele patru previziuni sumbre ale lui Rasputin care s-au adeverit deja

Grigori Rasputin, misticul rus și consilier al familiei regale, a fost subiectul fascinației și al…

8 ore ago

Zodii care își găsesc adevărate dragoste după Paște. Numerolog: Ei vor avea parte de o întâlnire care le schimbă viața la 180°

Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse care sunt zodiile norocoase care…

8 ore ago

Planta miraculoasă cu efecte vindecătoare pentru ficat. Înflorește în luna Mai

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, care este planta din care…

9 ore ago

Ce și cum mâncăm de Paște. Medicul Tudor Ciuhodaru: 10 reguli esenţiale pentru a nu ajunge la urgențe

Medicul Tudor Ciuhodaru a prezentat zece recomandări de urmat pe care românii trebuie să le…

9 ore ago

Superstiții de Paște. Lidia Fecioru: ”Să nu uităm să ducem un bănuț să-l sfințim la biserică, în ziua de Paște”

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre tradițiile și superstițiile specifice…

10 ore ago

Cum îți dai seama dacă cineva este invidios pe tine? 3 semne evidente

În lumea complicată a relațiilor umane, întâlnim uneori oameni care nu ne doresc întotdeauna binele.…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic