joi, decembrie 1, 2022

Ce să nu aștepți niciodată de la alții, dacă vrei să-ți fie mai bine și să nu suferi. Dezamăgirile sunt opționale, alege să nu le ai. Iată câteva sfaturi simple

Așteptările și temerile de orice fel nu fac decât să ne dăuneze. Un om care nu are așteptări și nu se teme de nimic este un om liber, spunea Nikos Katzantzakis, scriitorul cretan care l-a creat pe Zorba Grecul.

Din păcate, este mai greu să ajungem la înțelepciunea unui cretan bătrân încercat de viață și avem așteptări mari de la alții.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Ne așteptăm ca ceilalți să fie de acord de cu noi, să ne aprobe, să fie mereu alături de noi. Dar nu se poate.

Viata ta este ceva pe care tu si doar tu o poti controla, desigur, exista lucruri la care trebuie sa ne asteptam, dar unii oameni nu stiu unde sunt aceste limite si care cauzeaza probleme.

Cu totii suntem diferiti si unii dintre noi nu pot face lucrurile pe care altii le pot face. Daca vrei sa fii fericit si sa ai succes, trebuie sa iesi si sa faci lucruri pentru tine.

Daca astepti prea mult de la altii, vei primi dezamăgiri. Amintește-ți să nu ai așteptări și va fi bine bine pentru sănătatea ta psihică, în primul rând.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

De ce să te întristezi, de ce să plângi mai apoi când poți preveni această suferință pe care unii o înneacă în pastile, alcool, tutun etc.

Nu aștepta ca altcineva să te facă fericită

Esti singura persoana care te poate face fericit/fericită. Fericirea nu poate fi gasita la o alta persoana. Este ceva ce gasim in interior si pe care noi insine il dezvoltam.

Trebuie să găsim acele activități care ne dau o stare de bine, să ieșim în aer liber și să stăm mult în lumina naturală. Soarele ne va da o stare de bine.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

Nimeni nu-i perfect. Nu mai aștepta asta din partea celorlalți

Nimeni nu este perfect, nici tu, nici cel mai bun prieten al tau, sau oricine altcineva. Nu poti lua doar partile bune ale cuiva si pretinde ca partile rele nu exista. Suntem doar oameni.

Nu te mai astepta ca ceilalti sa fie cum vrei tu

Nimeni nu se va potrivi perfect in matrita pe care ai facut-o pentru ei. Din nou, nimeni nu este perfect. Suntem doar oameni, trebuie sa incepi sa-l accepti.

Respectă-te dacă vrei respect de la alții

Trebuie sa te respecti, daca doresti ca altii sa te respecte. Altfel nu se poate. Nu poti cere ceva despre care sa nu stii nimic. Invata sa te respecti si sa te accepti si vei merge mult mai departe in viata.

Te-ar mai interesa: Nu ignora transpirația urât mirositoare! Poate fi ...

Nu te mai astepta ca altii sa te trateze asa cum ii tratezi tu

Doar pentru ca esti o persoană amabilă  și drăguță nu inseamna ca oamenii vor fi draguti cu tine. Ar trebui sa accepti acest lucru si sa ii elimini pe cei care te trateaza rau din viata ta.

Oferindu-le un loc unde sa-si poata adaposti negativitatea nu este o idee buna. Pur și simplu, scoate-i din viața ta. Faci curățenie și te vei simți mai bine.

Nu te mai astepta ca altii sa te inteleaga

Nimeni nu va putea sa te inteleaga pe deplin, imi pare rau. Nu exista nicio modalitate de a schimba asta. Nu te astepta ca oamenii sa te vada pentru cine estu cu adevarat, nici macar tu nu stii cine esti cu adevarat. Ne schimbam mereu.

Te-ar mai interesa: Studiu. Interacțiunea cu câinii crește activitatea...

Nu te mai astepta ca ceilalti sa faca ceea ce trebuie

Din nou, unii oameni fac doar tampenii. Nu toata lumea va fi dispusa sa faca ceea ce trebuie cand va veni momentul. Uneori nu poti face absolut nimic pentru asta chiar daca este o situatie de “rahat”, trebuie sa ai grija.

Nu te mai astepta ca altii sa te accepte

Altii nu trebuie sa te iubeasca si unii nu te vor putea suporta. Se va intampla indiferent daca esti dragut sau nu. Suntem cu totii diferiti, potrivit mesajeinspirationale.com

Poate că nu toate aceste sfaturi sunt ușor de urmat mai ales dacă intervine partea emoțională și este mai puternică decât rațiunea, dar este mai sănătos pentru noi.

Așa putem evita neplăceri, stare de nervozitate, depresie, frustrări și poate chiar motive de ceartă cu cei de la care avem anumite așteptări.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private