Sari la conținut

Cori Grămescu: Cum ne menținem motivația pentru sport

Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum scapi de celulita

Cori Grămescu a dezvăluit cum se automotivează pentru a face sport chiar și când nu are chef. Cu toții trecem prin astfel de momente, iată ce trebuie făcut să le depășim. 

Tips & tricks despre cum să ne motivăm pentru a merge la sală sau pentru a face puțină mișcare pentru sănătate, nu doar pentru un corp perfect, puteți citi și aici.

Cori Grămescu a dezvăluit într-o postare făcută ieri, pe pagina sa de Facebok, cum și-a găsit motivația de a face sport.

Nutriționistul spune că aceasta a fost o întrebare care i-a fost adresată de urmăritorii de pe rețelele de socializare. De altfel, susține aceasta, de multe ori ideea de motivație este interpretată în mod greșit, fapt care are un efect opus celui așteptat.

cori gramescu

 

”Multă lume mă întreabă cum să își găsească motivația de a face sport, înțelegând eronat că motivația asta e similară cu entuziasmul de a face sport.

Citeste si:

Motivația este, de fapt, atitudinea conștientă orientată spre atingerea unui obiectiv.  Altfel spus, faci ce trebuie pentru a-ți îndeplini o dorință, un țel.

Este un proces cognitiv prin care alegi să depășești rezistența de a face acele acțiuni doar pentru că îți dorești mai tare rezultatul final al acțiunilor tale”, a scris Cori Grămescu pe pagina sa de Facebook.

NU e despre chef…

”Motivația nu e despre entuziasm sau chef, e despre a alege un disconfort de moment în fața unei frustrări de lungă durată. Pe cât de mult îmi place să predau la sală, pe atât de mult îmi displace să mă antrenez eu, pe mine. Mai ales acum, când e super cald și nesuferit afară.

Daaaaar, o fac pentru că mă ajuta să mă simt bine, mă ajută să mă mențin în formă, o fac pentru că în timp îmi e mai bine să fac sport, decât să nu fac. Îmi place când îl fac? Nu prea, dar îmi face bine să îmi antrenez mintea să fac lucruri care nu îmi sunt neapărat comode sau ușoare. And it also makes my ass look great, cum zic prietenii francezi”, a mai scris Cori Grămescu pe pagina sa de socializare.

Și în vacanță ce facem…?

De asemenea, cunoscutul nutriționist și antrenor de fitness a mai dat câteva sfaturi utile despre ce ar trebui să mâncăm pentru un echilibru al dietei.

Iar acest echilibru este cu atât mai important în perioadele de vacanță și în weekend, atunci când știm că se mai sare calul când vine vorba de mâncare.

Iar dacă mergem și la all inclusive, este și mai greu de rezistat tentații. Sfaturi despre cum rezistăm la all inclusive are și Carmen Brumă aici.

”E important să calibrăm puțin lucrurile și să vorbim despre cum aliniem deplasările, fie că vorbim de weekenduri la mare sau la munte, cu ideea de a mânca sănătos.

Când începem o dietă

Trebuie să știți că dacă aveți kilograme în plus și vreți să slăbiți, cu cât amânați momentul începerii unei diete, cu atât vă va fi mai greu, pentru că se acumulează kilogramele.

Iar după un punct în colo, persoanele care încep să ia în greutate o vor face constant, iar asta înseamnă efortul depus, că dezechilibrele hormonale determinate de kilogramele în exces, toată partea aceasta de afectare a metabolismului tind să se agraveze și să se cronicizeze.

Nu așteptați neapărat să fie un moment, așa ideal, în care să vă imaginați că toate lucrurile se aliniază, ci începeți exact din momentul în care sunteți, începeți să fiți mai atenți la ceea ce mâncați, să aveți grijă de corpul vostru într-o manieră ceva mai relaxată”,  a mai scris Cori Grămescu în postarea sa pentru fani.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.