Sari la conținut

Ce se întâmplă cu organismul dacă bei apă de mare? Acționează ca un agent alcalinizant

mare
Sursa foto: Pexels
Risc de infecţii

În urmă cu peste 4.000 de ani, în China, împăratul Fu-Shi, cunoscut ca fiind părintele medicinei marine, a recomandat consumul de apă de mare și de alge marine pentru a rămâne sănătos.

Fiziologul și naturalistul francez René Quinton a descoperit că componentele apei de mare sunt aceleași cu cele din celulele corpului și a afirmat că apa de mare este foarte asemănătoare cu plasma sanguină, potrivit site-ului Mejor con Salud.

Munca sa l-a determinat ani mai târziu să fondeze așa-numitele „dispensare marine”, care foloseau acest lichid pentru a trata boli precum holera, bolile tiroidiene, malnutriția și problemele de piele.

Lumea marină este cel mai important ecosistem de pe Pământ, apele sale au creat vieți de-a lungul mileniilor și în ea găsim elixirul originilor vieții, deoarece ingerarea sa hrănește organismul uman într-un mod excelent.

Apa de mare este una dintre resursele minerale în care, cu o concentrație mai mare sau mai mică, sunt reunite toate elementele din tabelul periodic necesare organismului. Există referințe conform cărora încă dinainte de Hristos existau terapeuți care o foloseau ca sursă curativă pentru diferite boli.

Fiziologul francez a creat o teorie științifică în care stabilește că bolile sunt o intoxicare a mediului intern la nivel celular, ceea ce înseamnă că, pentru ca celulele să își dezvolte corect funcțiile, trebuie să se bucure mai întâi de un mediu intern echilibrat pentru a împiedica deteriorarea organelor. Pentru el, acest mediu intern (plasma) este analog cu apa de mare.

Potrivit portalului Sol Nautral, acest lichid are beneficii pentru sănătate la nivel extern, deoarece ajută la combaterea problemelor respiratorii, calmează artroza și durerile cauzate de artrită, reduce stresul și anxietatea și vindecă afecțiuni ale pielii precum psoriazisul și vindecă rănile.

Acționează ca un agent alcalinizant

Este important de reținut că bolile se dezvoltă în medii acide, motiv pentru care acționează ca un agent alcalinizant în organism pentru a preveni bolile. Prin consumul de apă de mare, organismul este detoxificat, oxigenat, alcalinizat, hrănit și refăcut. Acestea sunt câteva dintre beneficiile sale:

  • Ajută la o mai bună procesare a alimentelor și la evitarea greutății.
  • Permite nutrienților să fie absorbiți prin tractul intestinal.
  • Îndepărtează excesul de aciditate din celulele organismului.
  • Reglează tensiunea arterială (în amestec cu apă proaspătă).
  • Ajută la regenerarea celulară.
  • Curăță plămânii de mucus.
  • Previne racelile si congestia.
  • Oferă duritate oaselor.
  • Reglează somnul.
sursa foto: arhivă Doctorul Zilei

Cum se bea apa de mare

De reținut că are o concentrație de 36 g de sare (NaCl) pe litru, față de 9 g pe litru în organism. Din acest motiv, dacă este băută direct, sarea ar crește atât de mult încât țesuturile ar trebui să elibereze apă pentru ca concentrația să revină la normal, iar acest lucru ar putea provoca diaree și deshidratare.

Cu toate acestea, este indicat să bei apă de mare izotonizată, adică redusă cu apă dulce, care trebuie ingerată un sfert de litru pe zi, și într-un raport de trei părți de apă dulce la o parte de apă de mare.

Înainte de a începe să consumi acest lichid, asigură-te că nu suferi de nicio intoleranță la el, așa că este mai bine să începi cu cantități mici pentru a te asigura că organismul îl primește corect și fără consecințe.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel