Sari la conținut

Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când renunți la zahăr?

fluctuațiile glicemiei

Din cuprinsul articolului

Potrivit specialiștilor, zahărul este cea mai puternică otravă pe care o consumăm zi de zi. Acesta provoacă numeroase dezechilibre la nivel celular și este asociat cu o multitudine de boli și afecțiuni. Din acest motiv, multe persoane vor să limiteze consumul și, implicit, efectele negative. Ce se întâmplă, însă, când renunți la zahăr?

Limitarea consumului de zahăr aduce o multitidine de beneficii. Organismul își echilibrează funcțiile normale, se regenerează mai ușor, iar inflamația generală este redusă.

Mihaela Bilic, renumit nutriționist și expert în boli metabolice, explică ce se întâmplă cu organismul atunci când nu îi mai oferim acel zahăr rafinat, nesănătos, și de ce multe persoane aleg să facă acest lucru.

De ce să renunți la zahăr?

„În acest context, alimentația noastră, de teama grăsimilor, a fost îmbogățită cu zahăr, ca mâncarea să fie gustoasă și, iată, ne confruntăm acum cu o năucitoare explozie a obezității și a bolilor cardiovasculare care categoric este legată de acest consum de zahăr”, spune Mihaela bilic, pentru Antena 3.

Eliminați zahărul rafinat

„Este foarte interesant detoxul acesta de zahăr. Dacă vreți să faceți un lucru bun pentru organism, eliminaţi zahărul rafinat, eliminaţi produsele care conţin zahăr adăugat. Veţi descoperi, exact ca un fumător care se lasă de fumat, că mâncarea are alt gust. Toate preparatele au alt gust.

Începi să percepi gustul extrem de dulce al unei banane foarte bine coapte. Începi să simţi gustul dulce dintr-un orez cu lapte care nu a avut zahăr adăugat. Zahărul este pus în cantităţi mici şi sănătoase în natură. Aşa cum avem sare în toate produsele, aşa cum avem apă în orice produs, mai puţin ulei, aşa şi zahărul sau dulcele este pus de natură într-un mod extrem de echilibrat. Avem zahăr în toate produsele făinoase pentru că şi acel amidon este tot o formă de dulce”, explică nutriționistul pentru Antena 3, citat de DC News.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel