sâmbătă, iulie 2, 2022

Roșiile se numără printre cele mai populare legume, apreciate de toată lumea. Conțin vitamina C și reprezintă un ingredient de bază în multe bucătării din întreaga lume.

Ce se întâmplă dacă mănânci roșii zilnic? Ce efect are asupra organismului

Roșiile sunt unul dintre cele mai comune alimente din dieta mediteraneană, mai ales că sunt incluse în mai multe rețete , de la o salată la un hamburger sau o tocană.

În plus, există mai multe soiuri: cireșe, cărnoase, pare și rotunde , iar fiecare dintre ele este destinată unui tip de preparat, ceea ce îl face să se potrivească gustului majorității oamenilor, atât adulților, cât și copiilor.

Te-ar mai interesa: Transplantul de fecale, un tratament-minune pentru...

Caracteristicile sale nutritive fac ca acest fruct sa ofere numeroase beneficii organismului. În plus, roșiile pot fi achiziționate pe tot parcursul anului din legume și supermarketuri, deși sunt recoltate în mod natural în lunile de vară , mai ales la sfârșitul acestui sezon.

Caracteristicile nutriționale

Roșiile sunt 94% apă, așa că aportul lor caloric este scăzut, aproximativ 22 kcal la 100 de grame de produs comestibil, așa cum indică Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN).

Dintre compoziția sa nutritivă, se remarcă în principal pentru un macronutrient major: carbohidrații. Cu toate acestea, merită să subliniem unele dintre vitaminele sale.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant. Momentul în care o turistă este omor...


Conținutul roșiilor de vitamina A este remarcabil

O porție de roșie acoperă 61% din aporturile recomandate de vitamina C”, spun specialiștii.

Printre carotenoizii non-provitamina A se numără licopenele a căror cantitate depinde de soiul cultivat. Mai exact, acest nutrient este mult mai mare în roșiile de tip pere. Trebuie avut în vedere și gradul de maturitate, întrucât este mai mare la cei maturi.

Așadar, aportul acestui nutrienți depinde de metoda de cultivare și de forma de maturare, întrucât este mai mare la cele cultivate în aer liber și maturate pe plantă.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă care anunță polipii uterini. Toate...

În ceea ce privește mineralele, se remarcă aportul de potasiu, care este de 290 mg la 100 de grame de produs comestibil . În aceeași cantitate de produs, oferă 27 mg de fosfor și un total de 11 mg de calciu.

Un fapt curios despre roșie este că, atunci când este zdrobită sau gătită, precum și gătită cu ulei, absorbția licopenului în organismul nostru este îmbunătățită considerabil .

Te-ar mai interesa: De ce se umflă picioarele vara. Cauze: de la deshi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private