vineri, februarie 3, 2023

Ce se întâmplă cu românii care vin acasă de sărbători, din Italia? Lista țărilor cu risc epidemiologic.

Autoritățile au actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Acest lucru presupune că persoanele care se întorc din aceste țări trebuie să intre în izolare pentru 14 zile.

De pe lista țărilor cu risc epidemiologic a fost scoasă Italia. Astfel, cei care se întorc în țară de sărbători nu mai sunt obligați să stea în carantină sau izolare. Autoritățile precizează că măsura se aplică imediat.

Te-ar mai interesa: Suferi de insomnie? Dr. Cezar spune cum poți avea ...

După cum se poate observa, însă, pe listă au fost adăugate mai multe state, printre care Olanda, Cipru, Turcia sau Republica Moldova. În cazul acestor țări, măsura se aplică în 24 de ore de la publicarea listei.

Persoanele acre au stat în carantină, pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Iată lista țărilor cu risc epidemiologic, potrivit INSP.

lista tari noua

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private