Sari la conținut

Ce se întâmplă cu un hamburger după ce ajunge în stomac?

Un profesor de chimie de la Universitatea Nottingham a decis să facă un experiment inedit. Ce se întâmplă cu un hamburger după ce ajunge în stomac?

Profesorul a luat un hamburger de la McDonald’s și a pus jumătate din el în acid clorhidric.

Acidul clorhidric este un compus produs de stomac și are rolul de a descompune mâncarea. Este suficient de puternic încât poate descompune și o bucată de lemn.

Acidul clorhidric este extrem de coroziv, însă nu a reușit să descopună hamburgerul. După trei ore și jumătate în acid clorhidric, containerul s-a umplut cu un lichid gros și negru de la burger, însă nu a fost descompus complet.

Durează 24-72 de ore până ce majoritea oamenilor digeră mâncarea. Însă hamburgerii, se digeră în mai mult de trei zile din cauza grăsimilor pe care le conțin.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel