luni, noiembrie 28, 2022

Ce se întâmplă dacă bei în fiecare dimineață ceai de usturoi? Cum se prepară această băutură minune.

Cei mai mulți oameni au auzit deja despre avantajele pentru starea generală de sănătate ale consumului de usturoi  pe stomacul gol.

Cu toate acestea, știm cu toții că nu este ușor să deprindem acest obicei. În acest sens, putem să apelăm la o alternativă simplă și la fel de benefică, și anume ceaiul de usturoi.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar: Care sunt primele semne pe care...


Ce se întâmplă dacă bei în fiecare dimineață ceai de usturoi? Beneficiile uimitoare ale acestei băuturi:

  • te poate ajuta să pierzi în greutate .

Această băutură are proprietăți de detoxifiere, ajutând organismul să dizolve grăsimea acumulată în exces. Mai mult, ceaiul de usturoi are abilitatea de a accelera metabolismul. Dacă începem să consumăm această băutură dimineața, ne vom îmbunătăți nu numai starea generală de sănătate, ci și aspectul fizic.

  • este un remediu ieftin și eficient pentru îmbunătățirea sănătății inimii.

Acesta stimulează circulația sanguină, reduce nivelul de colesterol „rău” (LDL), dilată vasele sanguine și previne dezvoltarea arteriosclerozei.

  • poți obține multe vitamine

Dacă bei un singur pahar de ceai de usturoi în fiecare zi, poți obține foarte multe vitamine, inclusiv vitaminele A, B1, B2 și C. Mai mult, această băutură îți oferă un plus de antioxidanți benefici pentru ochi și piele, prevenind îmbătrânirea prematură.

Te-ar mai interesa: Vești bune pentru românii care au boala Crohn. Pri...

  • este un antibiotic natural excelent.

Această băutură te poate ajuta să previi răcelile, dar și să-ți întărești sistemul imunitar, astfel încât să eviți numeroase alte boli. Soldații din Grecia Antică obișnuiau să bea ceai de usturoi după fiecare bătălie pentru a se proteja împotriva infecțiilor. După cum vezi, proprietățile „miraculoase” atribuite acestei băuturi în acea perioadă nu erau complet nefondate.

Te-ar mai interesa: Nu doar de calciu ai nevoie. Iată ce alți nutrienț...

Ceai de usturoi, reţetă magică. De ce e bine să bem asta în fiecare dimineaţă | DCNews

Cum se prepară această băutură minune

Ingrediente:

  • Un căţel de usturoi
  • Un pahar cu apă (200 ml)
  • Ghimbir ras (aproximativ 3 grame)
  • O lingură de suc de lămâie (15 ml)
  • O lingură miere (21 g)

Mod de preparare:

Fierbeţi apa. În acest timp, pisaţi usturoiul. Îl mai poţi şi toca mărunt. În acest fel îi vom optimiza proprietăţile în timpul gătitului.
După ce apa a fiert, adăugați ghimbirul ras și usturoiul tăiat anterior. Lăsați să fiarbă 15-20 de minute, apoi îl turnăm într-un pahar şi aşteptăm 10 minute. Adăugaţi sucul de lămâie şi îndulciţi cu miere de albine.

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci semințe de floarea-soarelu...

Nu uitaţi să consumaţi această băutură în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private