Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă bem „poţiunea” ZEILOR. Sănătate curată

Băutura zeilor a fost și este sănătate curată pentru organism. Miedul sau băutura zeilor este o băutură alcoolică făcută numai din miere şi apă. Cei care consumau această băutură susţineau că devin nemuritori sau că au o stare de sănătate mai bună după consum.

Ce se întâmplă în organism dacă bem „poţiunea” ZEILOR. Sănătate curată

Licoarea a fost omniprezentă în viața dacilor și a daco-românilor, însă a revenit în trendurile consumatorilor din Europa datorită beneficiilor terapeutice numeroase.

ceai
Sursa foto: Unsplash

Unii specialişti susţin că băutura zeilor îşi are rădăcinile din India, având peste 6.000 de ani, în timp ce alţii sunt de părere că această băutură plăcută zeilor are nici mai mult, nici mai puţin decât 4.000 de ani.

Hydro- înseamnă apa, iar -meli se traduce prin miere

Etimologic, cuvântul hidromel ar fi de origine greacă, derivand din explicitul hydromeli, unde hydro- înseamnă apa, iar -meli se traduce prin miere.

Totodată, băutura zeilor era consumată de către vikingi şi de reprezentanţii altor culturi precum mayaşii sau egiptenii.

În Epoca Preistorică, mierea a fost singura substanță dulce concentrată folosită pe scară largă în alimentație, iar din cercetările arheologice, miedul a fost prima băutură alcoolică fermentată apărută cu mult înaintea băuturilor obținute din fructele pomilor fructiferi, viță de vie sau cereale.

Trendurile consumatorilor de băuturi alcoolice

Băutura zeilor sau miedul a revenit în trendurile consumatorilor de băuturi alcoolice din Europa. În Anglia, la fiecare 10 minute este vândută o sticlă ce conține această licoare antică.

Băutura zeilor, proprietăţi pentru organism

Miedul dacic sau băutura zeilor are numeroase beneficii terapeutice, fiind un adevărat cocktail de vitamine, enzime și hormoni natural.

Băutura zeilor ajută la relaxare, favorizează apariția unei stări de spirit vioaie şi euforice.

În ceea ce priveşte bărbaţii, miedul sau băutura zeilor are efecte ușor vasodilatatoare, inclusiv în zona pelviană, de stimulent hormonal și, prin efectul sau tonic nervos, ajută la depășirea anumitor bariere și blocaje psihice.


Băutura zeilor se consumă pe stomacul gol, câte un pahar dimineața, la prânz și seara.

Reţetă homemade mied dacic sau băutura zeilor

  • un litru apă;
  • 6-8 linguri miere;
  • o linguriță polen.

Mod de preparare:
Se dizolvă bine mierea și polenul în apă. Se lasă 2-3 zile la temperatura camerei. Se agită bine de 2-3 ori pe zi pentru omogenizarea conținutului. După această perioadă se pune la rece și poate fi consumat.

Miedul preparat după această rețetă în casă conține alcool într-o cantitate extrem de mică.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: