Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă colonul nu este curățat? Acestea sunt unele dintre simptome

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Detoxifierea colonului

Colonul joacă un rol important în sistemul digestiv și este situat în partea inferioară a acestuia. Este un organ lung, gol prin care corpul stochează și produce scaun.

Potrivit Medlineplus, una dintre cele mai frecvente afecțiuni este sindromul colonului iritabil.

În plus, este frecvent ca oamenii să sufere de probleme gastrointestinale, gastrită sau constipație, care pot declanșa complicații la nivelul acestui organ.

Acest lucru se întâmplă atunci când oamenii nu țin o dietă bună sau nu își curăță corpul în mod frecvent. În plus, potrivit portalului Better with Health, unele dintre simptomele care pot fi suferite prin necurățarea colonului sunt:

  • Respiratie urat mirositoare
  • Nu există o bună absorbție a nutrienților
  • Lipsa de energie
  • Dificultate de a pierde în greutate
  • Constipație

Cum să curățați colonul în mod natural

Telina: datorita continutului sau mare de fibre, se recomanda ca pacientii cu apetit slab si cu digestie lenta sa consume acest aliment. Această legumă favorizează secreția de salivă și sucurile gastrice.

„Aajută la prevenirea constipației și la curățarea toxinelor care se acumulează în timp în intestin, iar aceasta este expulzată prin materiile fecale”.

Morcov: datorită conținutului său ridicat de fibre, acest aliment ajută la eliminarea toxinelor prezente în sistemul digestiv; În plus, ajută la tratarea și prevenirea constipației și reduce durerile de stomac.

Datorită conținutului ridicat de sodiu, clor, potasiu și vitamine din complexul B, acest aliment reduce aciditatea, făcându-l un aliment recomandat pacienților care suferă de gastrită.

Spanacul: datorită conținutului său ridicat de antioxidanți, acest aliment ajută la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase în organism.

Curățarea colonului

Spanacul ajuta in procesul de digestie datorita faptului ca contine vitaminele A si K, acid folic si fier; In plus, datorita continutului sau ridicat de fibre, favorizeaza tranzitul intestinal bun si genereaza o senzatie de satietate.

Dovleacul: Această legumă este folosită frecvent de pacienții cu diabet, deoarece se crede că ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge; De asemenea, ajută la ameliorarea simptomelor persoanelor care suferă de intestin iritabil, datorită faptului că conține vitaminele A, B și C, minerale precum cobalt, bor, zinc, magneziu, fier și potasiu.

Se crede că acest aliment previne cancerul de colon, prostată, stomac și uter, datorită capacității sale de a elimina toxinele prezente în organism.

Anghinare: se spune că aceasta este cea mai bună legumă pentru sănătatea colonului, datorită conținutului ridicat de insulină, „este foarte eficientă în ameliorarea problemelor de intestin iritabil, este bogată în magneziu, fibre și acid folic”.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel