Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă dormi cu părul ud? Efectele pot fi grave; sigur nu știai asta

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce se intampla in corpul nostru in somn

Ce se întâmplă dacă dormi cu părul ud? Nu există bucurie mai mare decât să faci un duș înainte de a te băga în pat înainte de culcare.

De obicei, ne spălăm părul cu o seară înainte pentru a evita întârzierile înainte de a pleca la serviciu. În timp ce facem asta pentru a economisi ceva timp, ajungem să provocăm mai mult rău decât bine podoabei noastre capilare.

Cu toate că s-a spus de multe ori că dormitul cu părul ud poate duce la răceală, nu există dovezi științifice care să demonstreze același lucru. Dar trebuie să știi că părul se află în stadiul cel mai vulnerabil atunci când este ud și, prin urmare, este susceptibil la rupere, distrugându-și textura.

Acestea fiind spuse, aruncați o privire asupra efectelor secundare nocive ale dormitului cu părul ud.

7 motive să nu dormi cu părul ud - Doza de Sănătate

Ce se întâmplă dacă dormi cu părul ud? Efecte secundare nocive

  • Căderea și ruperea părului: După ce ieși din duș, părul tău devine extrem de fragil atunci când este ud și este mai predispus la rupere după ce te periezi/piepteni. De asemenea, poți găsi câteva fire de păr pe fața de pernă a doua zi dimineață din cauza mișcării capului când îți schimbi poziția de dormit.
  • Mătreaţă: Combinația dintre părul umed și frecarea dintre fața de pernă și cap creează o căldură care creează un loc perfect pentru multiplicarea ciupercilor și bacteriilor. Dormitul pe o față de pernă din material dur absoarbe umezeala și uleiurile naturale din păr și acționează ca un catalizator pentru creșterea ulterioară a bacteriilor, provocând mătreață.
  • Pecinginea scalpului: Dormitul cu părul ud provoacă un mediu umed care duce la infecții fungice, ducând la creșterea pecinginei scalpului, care este foarte contagioasă.
  • Afectează sistemul imunitar: Temperatura corpului tău este scăzută noaptea și dormitul cu părul ud îi scade și mai mult temperatura. Acest lucru face ca răspunsul sistemului să fie mai lent la frig și alte simptome.

4 sfaturi pentru a evita deteriorarea părului ud

  • Nu-ți mai lega părul: Purtarea de coafuri strânse, cum ar fi împletituri sau cocuri poate duce la căderea și ruperea părului. Purtarea continuă a unor astfel de coafuri poate agrava starea și poate pune presiune asupra foliculului de păr, dăunându-i în acest proces.
  • Folosește produse blânde pentru păr: Puteți trece la șampoane cu ingrediente blânde sau chiar să folosiți produse infuzate cu ierburi ayurvedice care vor întări, hidrata și hrăni părul.
  • Mănâncă sănătos: Consumați alimente care au ca scop întărirea foliculilor de păr și promovarea creșterii părului. Produsele alimentare precum nuca de cocos, migdalele, nucile, semințele de schinduf și multe altele ar trebui incluse în dieta pentru un păr sănătos.
  • Folosește o față de pernă de mătase: Fețele de pernă învelite cu materiale aspre pot provoca frecare cu părul, ceea ce poate duce la căderea și ruperea părului. Înfășurați pernele cu materiale mai moi, cum ar fi muselina sau mătasea, pentru a evita frecarea mai mică și deteriorarea părului.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel