Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe banane. Ai idee cât este de periculos?

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Banana este unul dintre cele mai adorate fructe datorită aromei și contribuțiilor pe care le oferă  sănătății. Este un aliment care ofera organismului minerale, proteine, vitamine si carbohidrati.

Bananele se remarca prin beneficiile sale pentru organism precum furnizarea de energie, cresterea senzatiei de satietate si ajutarea proceselor digestive.

„Este un fruct foarte versatil care poate fi consumat copt sau verde și proprietățile sale variază de la unul la altul, în principal la nivel digestiv; poate fi consumat și crud sau gătit și folosit la prepararea mâncărurilor atât dulci, cât și sărate”, precizează Tua Saúde.

Un articol publicat în ziarul spaniol La Vanguardia indică faptul că acest fruct este bogat în vitaminele A, B2, B6, C și riboflavină.

În mod similar, banana coaptă conține zaharuri simple precum glucoza, dextroza și zaharoza, care se transformă în energie de îndată ce este consumată.

Tocmai din acest motiv i se atribuie o serie de „proprietăți revitalizante și este foarte recomandat la toate vârstele recuperarea energiei între mese sau în timp ce depuneți un efort fizic mare.

Efecte secundare

Desi consumul acestui fruct in cantități recomandate fi foarte sanatos si benefic pentru organism, consumul in exces poate provoca si complicatii. Potrivit specialiștilor, o persoană nu ar trebui să consume mai mult de șapte banane pe zi.

Deoarece este foarte bogată în potasiu, banana trebuie consumată cu moderație. Potasiul este necesar pentru ca celulele să funcționeze corect, iar rinichii elimină în mod normal excesul de potasiu prin urină pentru a menține un echilibru adecvat al acestui mineral în organism, explică sursa.

Dacă rinichii nu funcționează bine, este posibil să nu poată elimina cantitatea adecvată de potasiu. Ca rezultat, se poate acumula în sânge și poate provoca afecțiuni precum aritmii, stop cardiac și slăbiciune musculară.

Există, de asemenea, câteva contraindicații care trebuie luate în considerare. De exemplu, nu este indicat să consumați acest fruct ca desert deoarece poate duce la creșterea în greutate; în caz de afecțiuni ale rinichilor sau ficatului, este mai bine să vă consultați cu medicul pentru a determina aportul adecvat; nu este recomandat persoanelor care sufera de migrene si, in final, bananele verzi pot provoca constipatie.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel