vineri, iunie 2, 2023

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic terci de ovăz? Efectul e incredibil! Mulți nu știu asta

Consumul fulgilor de ovăz a crescut. Este ușor de înțeles de ce: aduce și câteva beneficii pentru sănătate. Ideal ar fi începi ziua cu o opțiune de mic dejun sănatos, care să ofere o multime de beneficii organismului. Si una dintre optiuni este, asa cum deja ai ghicit, este ovazul!

Acest aliment din categoria cerealelor integrale, bogat în substanțe nutritive, nu ar trebui să lipseasca sub nicio forma din alimentația ta zilnică.

Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...

Beneficiile consumului de ovăz:

Ține sub control nivelul de zahăr din sânge
Dacă te confrunți cu probleme de diabet, atunci știi cât de important este să ai un nivel de zahăr scăzut în sânge. Pentru această problemă este foarte bun terciul de ovăz, deoarece conținutul său ridicat de fibre face zahărul să fie eliberat treptat în sânge.

Îmbunătățește digestia
De la creșterea absorbției de nutrienți până la reglarea mișcărilor intestinale, terciul de ovăz acționează foarte bine în îmbunătățirea digestiei. Atunci când mănânci ovăz te simți sătul și nu mai vrei altceva, motiv pentru care te ajută în problemele cu digestia.

Te-ar mai interesa: Exerciții simple care cresc toleranța la durere. R...

Previne cancerul colorectal
Cu cât consumul de fibre alimentare este mai mare, cu atât este mult mai scăzut riscul de cancer colorectal. În lumea fibrelor alimentare, terciul de ovăz este un lucru extrem de benefic, iar mulți cercetători spun că este un mic dejun anti-cancer.

Reduce tensiunea arterială
Terciul de ovăz reduce tensiunea arterială. Făina de ovăz conține beta-glucan, adică un fel de fibre solubile. Așadar, atunci când acest ingredient se descompune în tractul digestiv, el formează o substanță care arată ca un gel și absoarbe apa.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

Te menține sănătos
Făina de ovăz are un conținut ridicat de micronutrienți și antioxidanți, precum zinc, cupru, magneziu, fosfor, seleniu, polifenoli și avenantramide. Un castron de ovăz pe zi oferă două grame de grăsime și astfel te ajută să te menții sănătos, potrivit spynews.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private