Sari la conținut

Superalimentul bogat în melatonină care te poate ajuta să dormi mai bine

ovaz

Superalimentul bogat în melatonină. Din ce în ce mai mulți oameni dorm mai prost, în întreaga lume. Insomnia este boala tăcută care ne afectează pe toți, indiferent de vârstă, pe perioade mai lungi sau mai scurte de timp.

Cauzele acestei afecțiuni medicale atât de comune constă în dezvoltarea tehnologică, stresul cotidian sau problemele personale.

Pentru îmbunătățirea calității somnului, specialiștii recomandă să-ți lași telefonul mobil cu ore de ore înainte de a merge la culcare și subliniază rolul fundamental pe care îl joacă lumina, zgomotul sau temperatura atunci când vine vorba de o rutină bună de somn. În plus, indică faptul că majoritatea persoanelor care suferă de tulburări de somn nu solicită ajutor profesional.

insomnie
Sursă foto: Getty Images

Superalimentul bogat în melatonină care te poate ajuta să dormi mai bine

Dieta ar putea fi, de asemenea, utilă în îmbunătățirea somnului și acea dietă include alimente precum ovăzul, care, potrivit Sanitas, sunt bogate în melatonină.

Melatonina este un hormon din organism care joacă un rol important în somn și care scade odată cu vârsta.

„Producerea și eliberarea de melatonină în creier este legată de momentul zilei, adică crește când este întuneric și scade când este lumină”, explică Mayo Clinic. 

Pe lângă alimente precum ovăz, melatonina este prezentă în suplimentele cu capsule, precum și în toate tipurile de infuzii menite să îmbunătățească somnul sau să se relaxeze.

Melatonina este sigură, dar atunci când aveți dubii este mai bine să vă consultați cu medicul de familie dacă poate fi introdusă în dietă sau dacă poate avea un efect contraproductiv dacă luați alte medicamente.

Fibre, minerale și vitamine B

Fulgii de ovăz sunt si un aliment bogat in fibre, astfel ca pot ajuta la reglarea tranzitului intestinal, pe langa faptul ca contin carbohidrati lent absorbiti, adica cu indice glicemic scazut, deci poate fi un aliment aliat pentru controlul nivelului de zahar din sange.

În plus, are proprietăți antioxidante și conține numeroase vitamine B și diferite minerale precum zinc sau fosfor. Toate acestea îl fac un aliment perfect pentru a furniza energie și de aceea este obișnuit în alimentația sportivilor sau pentru a mânca la micul dejun.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel