marți, noiembrie 30, 2021

Scandalul uriaș al pestei porcine africane a pus pe jar întreaga societate românească. În timp ce sute de mii de porci sunt sacrificați într-o acțiune fără precedent, teama oamenilor este justificată.

Te-ar mai interesa: Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Andrei...

Cât este de grav să consumi carne infestată? Răspunsul l-a oferit un cunoscut medic veterinar într-o emisiune la Antena 3.

Sorin Minea a explicat care sunt riscurile consumului uman de carne de porc infestată cu virusul gripei porcine.

„Pesta porcină africană este, într-adevăr, cea mai gravă boală a animalelor pe care eu o știu. E considerată boală exotică. Are o mare caracteristică. Se ia de la un animal la altul în proporție de 100%. De ce nu se face vaccin? Virusul nu creează anticorpi. Necreând anticorpi, nu se poate vaccin fiindcă vaccinul se bazează pe anticorpi. Sacrificarea- altă

Te-ar mai interesa: Un medic atenționează. Greșeala pe care o fac mulț...

șansă nu există.

Virusul pestei porcine nu are nicio legătură cu omul, nu se întâmplă absolut nimic. Dacă ar fi fost carnea periculoasă, o mânca cineva? Știți care e beleaua cea mare? Nu există tratament. Singurul tratament e sacrificarea animalelor.

Dacă un cetățean mănâncă carne de porc infestat un se întâmplă absolut nimic. Porcii sunt arși și nu procesați pentru că procesarea porcului cu temperaturi inferioare.. de obicei se recomandă numai în conservă. Orice transport al alimentului care conține virusul pestei porcine duce virusul mai departe. Asta înseamnă că vor muri toți porcii din

Te-ar mai interesa: Bill Gates: Aceste două strategii ar putea control...

România”, a explicat Sorin Minea, la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Creierul și coloana vertebrală, extrem de afectate...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri