Sari la conținut

Ce se întâmplă în corp dacă mănânci țelină cu lămâie în fiecare zi

diabet
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Ce se întâmplă în corp dacă consumi țelină cu lămâie în fiecare zi. De la salate, la feluri principale de mâncare, aproape orice preparat are un gust mai bun când conține această legumă.

Medicii recomandă un amestec de țelină și lămâi. Ei spun că normalizează zahărul din sânge în diabet. Iată cum se prepară:

telina
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Un amestec de țelină și lămâi normalizează zahărul din sânge în diabet

Ingrediente necesare și mod de preparare:

• 300 g țelină;

• 6 lămâi.

Mod de preparare:

Mai întâi spală bine țelina și da-o pe răzătoare, apoi pune-o într-o oală. Adăugați sucul celor șase lămâi, acoperiți oala și puneți-o într-o altă oală, mai mare, cu apă.

Se pune pe aragaz si se tine pana cand apa din oala mare fierbe. Apoi reduceți căldura și lăsați amestecul să fiarbă într-o baie de apă la temperatură scăzută timp de 2 ore.

Luați de pe foc și, fără a deschide capacul, așteptați să se răcească complet amestecul. Transferați-l într-un borcan și închideți-l ermetic, apoi puneți-l la frigider.

Utilizați 1 lingură din acest medicament în fiecare dimineață, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun. Acest amestec va dura 2 luni și în curând vei observa că nivelul zahărului din sânge începe să se normalizeze.

Telina: beneficii asupra sanatatii

Beneficiile pentru sanatate ale telinei nu implica doar scaderea tensiunii arteriale. Telina contine cel putin opt tipuri de compusi care lupta impotriva cancerului.
Planta face parte din aceeasi familie ca si patrunjelul si feniculul: Umbelliferae. Poate atinge chiar si inaltimea de 30-35 cm. Telina alba este cultivata in zone umbrite, ferita de lumina directa a soarelui. Astfel se explica de ce aceasta are o cantitate mai mica de clorofila in comparatie cu alte plante inrudite.

Radacina telinei este crocanta si este deseori utilizata pentru gatit, la supe sau salate. Are gust usor sarat, in functie de soi. De aceea, se recomanda ca sucul de telina sa fie amestecat cu sucurile fructelor dulci.

Beneficii pentru sanatate

Consumul telinei contribuie la scaderea tensiunii arteriale. Atunci cand sucul de telina este combinat cu sucurile altor plante, beneficiile sunt sporite, pentru diverse afectiuni.

Studii recente au demonstrat ca telina ar putea fi eficienta in combaterea mai multor forme de cancer.

Printre beneficiile sucului de telina se enumera:

  • reducerea aciditatii – minerale importante din acest suc echilibreaza in mod eficient ph-ul sangelui din organism si neutralizeaza aciditatea;
  • tonic – sucul de telina actioneaza ca un tonic perfect pentru atleti, de exemplu, iar dupa antrenamente inlocuieste electrolitii pierduti si rehidrateaza organismul cu minerale;
  • cancer – telina este cunoscuta pentru compusii sai, care lupta impotriva cancerului, cu rol in oprirea dezvoltarii celulelor tumorale. Acizii fenolici continuti de telina, blocheaza actiunea prostaglandinelor care stimuleaza cresterea celulelor tumorale. Cumarinele contribuie la prevenirea formarii radicalilor liberi din celulele afectate de tumoare;
  • colesterol – s-a demonstrat ca sucul de telina scade in mod eficient, colesterolul total, dar si colesterolul rau (LDL);
  • colon si cancer de stomac – substante fitochimice, cumarinele continute de telina previn formarea si dezvoltarea cancerului de colon si stomac;
  • constipatie – telina are efect natural laxativ si ajuta la relaxarea nervilor care au fost suprasolicitati
  • scaderea temperaturii corpului – cand vremea este calda iar atmosfera uscata, se recomanda sa se consume un pahar de suc de telina de doua-trei ori pe zi, intre mese. Acesta va contribui la normalizarea temperaturii corpului, potrivit sfatulmedicului.ro.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel