Categories: Ştiri sănătate

Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când mâncăm o prăjitură? Medicii trag un semnal de alarmă!

Dacă există un aliment, pe care cei mai mulți oameni nu au nicio problemă să îl mănânce indiferent de oră din zi, acesta este p prăjitură. Gândiți-vă la asta: indiferent dacă doriți să vă răsfățați cu ceva dulce alături de cafeaua de dimineață, dacă aveți nevoie de o mâncare la mijlocul zilei sau doriți un răsfăț după cină, o prăjitură este soluția.

Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când mâncăm o prăjitură?

Ne îngrășăm

Acesta nu ar trebui să fie un lucru șocant, dar este totuși important de reținut. Dacă mănânci tone de fursecuri ambalate, ai putea vedea că numărul de pe cântar crește.

Vezi, aceste fursecuri cumpărate din magazin sunt un exemplu excelent de alimente procesate și multe conțin sirop de porumb bogat în fructoză.

Un studiu a constatat de fapt că șoarecii care au mâncat sirop de porumb bogat în fructoză s-au îngrășat semnificativ mai mult decât cei care au mâncat zahăr de masă și ambele grupuri au consumat aceeași cantitate de calorii.

Ai putea ajunge să-ți dorești mai mult.

Ceea ce s-ar putea să nu realizezi este că o parte din motivul pentru care mănânci mai multe prăjituri este că organismul tău are de fapt poftă de ele. Când mănânci ceva de genul prăjiturii care sunt încărcate în zahăr, există o creștere a glicemiei. Acea creștere a zahărului din sânge duce la un accident, iar creierul tău dorește apoi mai multe din aceste tipuri de alimente, așa că începi să le poftești. Un cerc vicios!

Nu după mult timp o să-ți fie foame.

O problemă mare cu biscuiții-urile? Le lipsesc adesea fibre. Fursecurile cu chipsuri de ciocolată  au mai puțin de 1 gram de fibre, de exemplu. Și această lipsă de fibre va însemna doar probleme pentru tine.

Alimentele bogate în fibre vă vor menține sătul pentru mai mult timp, ceea ce înseamnă că nu veți continua să gustați, iar aportul de fibre a fost asociat cu o greutate corporală mai mică.

Consumul unei diete pline cu alimente bogate în fibre poate ajuta, de asemenea, la combaterea riscului de a dezvolta boli de inimă și cancer, așa că este un câștig pentru toate!

Încărcarea organismului cu fursecuri, care sunt lipsite de fibre, te va aduce din nou în bucătărie în scurt timp, deoarece îți va fi foame.

Creșteți probabilitatea de a dezvolta probleme cronice de sănătate.

Consumul unei cantități mari de prăjituri în fiecare zi va dăuna sănătății pe termen lung.

S-a dovedit că cei care ajung să consume în exces alimente cu zahăr pot ajunge nu numai să dezvolte obezitate, ci și diabet de tip 2.

Un alt studiu din Jurnalul Asociației Medicale Americane a descoperit chiar că cei care obțin 25% sau mai mult din caloriile lor din zahăr adăugat (care până acum, este clar că prăjiturile sunt încărcate cu aceste lucruri!) au șanse de două ori mai mari să moară din boli de inimă.

Recent Posts

Cât timp este recomandat să păstrezi salata de boeuf în frigider? Marea greșeală a românilor care ajung să se confrunte cu intoxicație alimentară

Salata de boeuf este unul dintre principalele preparate care se găsește pe mesele românilor în…

30 de minute ago

Astăzi începe Săptămâna Luminată, moment în care se deschid Porție Raiului. Tradiții și superstiții în Săptămâna Luminată, pentru a avea noroc tot anul

Săptămâna Luminată este săptămâna care urmează Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna…

50 de minute ago

HOROSCOP: Patru ZODII cu lipici la BANI în luna MAI 2024. Atrag NOROCUL ca un magnet!

Dacă vă întrebați ce rezervă viitorul imediat apropiat nativilor, astrele spun că patru zodii vor…

o oră ago

Cine NU ar trebui să consume brânză. Ce boli pot fi agravate

Deşi este consumază de multe persoane, brânza este o sursă de grăsimi saturate și colesterol…

o oră ago

Primul SEMN al cancerului de sân NU este întotdeauna un nodul!

În timp ce multe femei se îngrijorează şi apelează la medicul de familie după ce…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic