joi, septembrie 16, 2021

Pe lângă faptul că este la modă, iubim să bem băuturile preferate cu paiul! Indiferent că vorbim de cafea, suc sau alcool, băutul cu paiul crează o experiență mai plăcută. Însă trebuie să fim atenți! Deși

pare greu de crezut, băutul cu paiul provoacă multe probleme de sănătate, dar și de frumusețe!

Problemele de sănătate cauzate de băutul cu paiul

Probleme gastrice

Atunci când folosești un pai bei mai mult decât o băutură. Conform unui medic, folosirea paiului duce la înghițirea de aer în exces, fapt ce se numește aerofagie.

„Acumularea excesului de aer în tractul gastro-intestinal se poate traduce prin mai multe erupții pentru a elibera aerul ingerat”, spune dr. Okeke-Igbokwe.

Pe lângă folosirea pauiului, consumul de alimente prea repede și consumul de băuturi carbogazoase

ar putea contribui și ele la înghițirea de mult aer.

Aerofagia reprezinta senzatia de disconfort, de “prea plin” aparuta dupa masa, datorita inghitirii aerului in timpul alimentatiei, odata cu alimentele.

Prezenta unei cantitati mari de aer in stomac duce asadar la senzatia de “prea plin”, de “balonare”, de “gaze”, uneori insotita de dureri abdominale prin distensia peretelui gastric, de senzatia de greata, de regurgitatii sau chiar de varsaturi. Excesul de aer se elimina in mod obisnuit prin eructatii (dezagreabile ragaieli) sau

prin trecerea aerului in tubul digestiv inferior, catre rect.

De cele mai multe ori, desi cauzeaza disconfort, aerofagia nu este o problema majora, ea putand fi corectata prin corijarea viciilor de alimentatie.

Provoacă apariţia prematură a ridurilor

Potrivit medicului dermatolog colaborator la RealSelf, Sejal Shah, a sorbi băuturile cu paiul este unul dintre obiceiurile de zi cu zi care cauzează ridurile.Utilizare regulată a paiului înseamnă că mușchii tăi trec prin mișcarea repetitivă de a țuguia buzele. Această mișcaredescompune colagenul din apropierea gurii, provocând apariția cutelor permanente ale

pielii.

Ați putea fi expus unui risc mai mare de apariție a cariilor

Unele persoane folosesc paiul pentru a evita cariile, însă acest lucru nu este foarte folositor. „Zahărul din băuturi răcoritoare sau acidul din vin și cafea încă îți ating dinții, chiar și atunci când folosești un pai. S-ar putea ca acest zahăr să se îndrepte către molarii tăi, loc unde este cel mai probabil să apară carii”. spune Kami Kohani, DDS.

Te poți îngrășa

Potrivit Washington Post, paiele te pot face să bei mai mult decât dacă ai folosi un pahar sau o ceașcă,

iar dacă bei băuturi bogate în calorii, acest lucru ar putea duce la îngrășare. În plus, băutul printr-un pai neutralizează mirosul unei băuturi, ceea ce ar putea duce și la un consum excesiv, potrivit Telegraph. Acestea fiind spuse, utilizarea unui pai nu va duce automat la creșterea în greutate, dar ar putea face mai dificilă limitarea caloriilor în ceea ce privește băuturile.

 

Ultimele stiri