joi, mai 19, 2022

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci prea multe roșii. Anca Hâncu, medic nutriționist, a transmis că, în alimentație, moderația este succesul bătăliilor.

Prezentă în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, Anca Hâncu, nutriționist, a spulberat toate miturile în ceea ce privește carbohidrații.

„Carbohidrații ne aduc energie, dar contează foarte mult calitatea acestora. Nu i-aș eticheta. Nu aș spune carbohidrați buni sau răi, dar, având roluri diferite pentru noi, îi folosim diferit. (…) Îi găsim în cereale integrale. Fulgi de orz, ovăz, hrișcă, dimineața, de exemplu, cu un pahar de iaurt. Paste integrale. Pâine neagră”, a spus Anca Hâncu.

Te-ar mai interesa: Laurențiu Reghecampf este în culmea fericirii. Pri...

„Tot carbohidrați sunt legumele, vegetalele, fructele. Ne aduc fibre, vitamine, minerale. Toate ne vor aduce beneficii pentru microbiomul intestinal. Acolo sunt niște bacterii bune care se hrănesc cu fibrele provenite din ardei, castraveți, măr, portocale, banane. Învățăm să ne hrănim, nu numai să ne alimentăm”, a spus Anca Hâncu.

„Carbohidrații trebuie să reprezinte într-o alimentație corectă între 45 și 55 la sută din alimentația noastră”, a explicat medicul nutriționist Anca Hâncu.

„Roșia în exces, fructele în exces aduc după prea multă fructoză, prea multe pectine, prea multă glucoză și ajungem să acumulăm mult prea multe kilograme. Moderația este succesul bătăliilor”, a mai spus Anca Hâncu.

Te-ar mai interesa: Știați că vă puteți reduce riscul de cancer? Metod...

Cum ar trebui să arate un mic dejun pentru un bărbat. AȘA își pot păstra silueta și starea de bine! Anca Hâncu a dezvăluit la un moment dat câte calorii ar trebui consumate zilnic.

“Este important să facem o corelație între activitatea fizică, între metabolismul nostru și caloriile pe care le aducem corpului, adică energia. Dacă avem calorii neconsumate, ele se adună și se transformă în țesut adipos care se depune în locuri pe care nu le dorim”, a spus medicul Anca Hâncu.

Te-ar mai interesa: Harry și Meghan au interzis. „Inel de oțel” pentru...

Ce trebuie să mâncăm astfel încât să ne păstrăm silueta și starea de bine

“O zi normală înseamnă pentru un bărbat cam 2500 de kcal și 2000 de kcal pentru o femeie. Dacă e să dăm un exemplu, un bărbat ar putea consuma dimineața două ouă fierte cu două felii de pâine și o roșie; la prânz un cotlet de porc făcut la cuptor sau la grătar cu doi cartofi fierți și cu o salată de sfeclă iar seara aș propune un tartar făcut din ton cu avocado”, a mai zis medicul Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Te-ar mai interesa: A născut și s-a refugiat în alcool. Lili Sandu: Mi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private