sâmbătă, iunie 25, 2022

Alcoolul joacă un rol în cel puțin jumătate din toate traumatismele grave și decesele cauzate de arsuri, înecări și omucideri. Este, de asemenea, implicat în patru din 10 căderi mortale și accidente rutiere, precum și în sinucideri. Nu trebuie să renunțați complet pentru a fi mai în siguranță. Chiar și reducerea cu o treime a consumului de alcool poate reduce numărul de răni și zile de boală.

Te-ar mai interesa: Boala lui Traian Băsescu. Profesorul Ciurea: E o d...

Inima ta devine mai sănătoasă

Ai putea crede că un pahar obișnuit de vin roșu sau alte băuturi alcoolice ar putea fi bune pentru inima ta. Dar s-ar putea să nu fie adevărat sau este adevărat în măsura în care consumi mai puțin de un pahar pe zi. Dacă obișnuiți să consumați mai mult decât atât, reducerea sau renunțarea vă poate reduce tensiunea arterială, nivelul de grăsime numit trigliceride și șansele de insuficiență cardiacă.

Ficatul tău se poate vindeca

Sarcina ficatului tău este să filtreze toxinele. Și alcoolul este toxic pentru celulele tale. Consumul intens de alcool — cel puțin 15 băuturi pentru bărbați și opt sau mai multe pentru femei pe săptămână — poate afecta organul și poate duce la ficat gras, ciroză și alte probleme. Vestea bună: ficatul tău se poate repara singur și chiar se poate regenera. Așa că întotdeauna merită să bei mai puțin sau să renunți.

Te-ar mai interesa: Usturoi: cum să-l folosești pentru curățarea arter...


Ai putea pierde kilograme

Un pahar de bere obișnuită are aproximativ 150 de calorii, iar o porție de vin are aproximativ 120. Pe lângă acele calorii în mare parte goale, alcoolul îți crește pofta de mâncare. De asemenea, te face mai impulsiv și mai puțin capabil să reziști la cartofii prăjiți și altor tentații din meniu. Deci, atunci când stai departe de alcool, numărul de pe cântar poate începe să scadă.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, după ce a fost operată de cancer pentr...

Relațiile voastre se pot îmbunătăți

Savurând alcool în cantități rezonabile, vă poate stimula starea de spirit și vă poate ajuta să vă legați de ceilalți. Dar dacă bei singur sau mai multe băuturi pe zi, s-ar putea transforma într-un obicei nesănătos. Dacă nu o poți controla, poate duce la o afecțiune numită tulburare de consum de alcool. Renunțarea la băutură vă poate permite să vă concentrați pe relațiile, munca și sănătatea voastră. De asemenea, vă poate ușura orice depresie și anxietate și vă poate ridica stima de sine.

Te-ar mai interesa: Informații uluitoare despre moartea Prințesei Dian...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private