luni, mai 23, 2022

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi NIMIC dulce? Consumul ridicat de zahăr își afectează sănătatea, talia și nivelul zahărului din sânge. Mai mult decât atât, crește riscul de diabet, boli de inimă și hipertensiune arterială, potrivit express.co.uk.

Șase motive pentru care ar trebui să fiți atenți la cantitatea de zahăr

Consumul redus  de zahăr  poate contribui la îmbunătțirea stării de sănătate.  Gudrun Jonsson, consilier dietetic la Nibble Protein, împărtășește beneficiile controlului consumului de zahăr.

Te-ar mai interesa: Previziunea teribilă a lui Bill Gates: Ce se va în...

Mai multă energie

Contrar credinței populare, zahărul nu crește nivelul de energie pe termen lung.

„Da, vei fi mai energic după ce vei mânca ceva zaharat, dar această energie dispare repede odată ce corpul tău eliberează insulină în încercarea de a reduce nivelul zahărului din sânge. Vă va lăsa să vă simțiți mai obosit și mai iritabil decât înainte.”

Expert: Urmați o dietă cu indice glicemic scăzut

„Pentru a combate acest lucru, încercați să urmați o dietă cu indice glicemic scăzut, care se bazează pe consumul de alimente care se digeră și se metabolizează lent, contribuind la menținerea echilibrului zahărului din sânge. Pentru a vă menține nivelul de energie pe o scară uniformă, este important să evitați gustările dulci, cum ar fi zahărul”.

Te-ar mai interesa: Greșeala comună care afectează organismul! „În pri...

Vei dormi mai bine


Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi NIMIC dulce?

Este un ciclu vicios. Cu cât te simți mai obosit pe parcursul zilei, cu atât ai mai multe șanse să mănânci repede ceva dulce pe bază de zahăr; și cu cât mănânci mai mult zahăr în timpul zilei, cu atât somnul este mai tulburat.

„Consumul ridicat de zahăr în timpul zilei poate împiedica corpul dumneavoastră să ajungă la etape mai adânci ale somnului, ceea ce este necesar pentru reîmprospătarea și recuperarea corpului.

Te-ar mai interesa: Experții au descoperit în ce oraș a apărut prima d...

Reducerea zahărului și limitarea aportului dumneavoastră ar putea ajuta la transformarea somnului, promovând somnul profund de restaurare, care are nenumărate beneficii pentru sănătate și bunăstare”.

„De asemenea, dacă sunteți cineva care se trezește trezit în orele mici ale nopții (cum ar fi 2-3 dimineața) ar putea fi de vină zahărul din sânge.

Când dormi, rămâi fără mâncare pentru o lungă perioadă de timp, astfel încât zahărul din sânge ar putea scădea prea mult în noapte.

Te-ar mai interesa: Alimentația sănătoasă în timpul menopauzei. Sfatur...

Dacă se întâmplă acest lucru, glandele suprarenale vin cu hormoni de stres care vă cresc glicemia, provocându-vă să vă treziți. Dacă acest lucru vi se pare familiar, încercați să mâncați o bucată de avocado sau niște Nibble, înainte de a merge la culcare”, conchide expertul.

Te vei simți mai bine

Când vine vorba de sănătate și bunăstare, în general veți dori să vedeți modificări fizice care vă vor indica că sunteți pe drumul cel bun. Dar ce zici de sănătatea ta mentală?

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic avertizează: „Stresul cronic și somn...

„De la dependență la anxietate, zahărul este un tip rău generalizat în ceea ce privește sănătatea ta mentală”, a spus Jonsson.

„Deci, dacă vă simțiți fără vlagă, încercați să evitați zahărul și este posibil să începeți să vă simțiți mai bine. De fapt, zahărul poate exacerba problema și face lucrurile să pară mai rele decât sunt în realitate.

Anxietatea este un simptom clasic al glicemiei scăzute

Și anxietatea este un simptom clasic al glicemiei scăzute, la fel ca și starea de tremurat fără control, amețelile și transpirația crescută. Dacă suferiți de atacuri de panică, dieta dvs. ar putea fi de vină. ”

Dispare pofta de mâncare

Deși zahărul are acum un rol principal în dietele noastre, consumul excesiv ne poate lăsa să ne simțim mai înfometați și mai predispuși să mâncăm în exces.

Jonsson a explicat: „Zahărul este o sursă de energie cu eliberare rapidă, ceea ce înseamnă că vă va oferi un nivel ridicat de energie și apoi vă va prăbuși din nou la scurt timp.

„Deoarece zahărul nu are practic nici un conținut nutrițional sau beneficii, nu vă va menține niciodată să vă simțiți plin de mult timp și mâncați prea mult vă poate lăsa pofta de zahăr și în căutarea următorului„ nivel ridicat de zahăr”, datorită naturii sale extrem de dependente.”

Ajută digestia

Dacă există prea mult zahăr în corp pentru a fi absorbit de fluxul sanguin, surplusul de zahăr își face călătoria prin sistemul digestiv.

Jonsson a spus: „Bacteriile din intestine se hrănesc cu aceste zaharuri, emițând gaze care pot duce la disconfort abdominal, balonare și flatulență.

„Este, de asemenea, probabil că prea mult zahăr poate invita un flux de bacterii dăunătoare (și drojdii cum ar fi candida) în sistemul digestiv, ceea ce poate duce la probleme digestive mai grave pe termen lung”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private