marți, mai 30, 2023

Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ZAHĂR timp de două săptămâni?

Trebuie să știți că zahărul este nociv pentru sănătate, iar insulina are un rol vital pentru organism. Medicii recomandă oamenilor reducerea consumului de zahar pentr că, potrivit studiilor, zaharul are o serie de efecte negative asupra organismului. Actionează precum o otrava, dar si precum un drog.

Colagenul și elastina

Colagenul și elastina sunt cele două proteine principale care conferă pielii tinerețe și suplețe. Renunțarea la consumul de zahăr (sau măcar scăderea acestui consum) poate reduce, de asemenea, vârfurile de glucoză și insulină din sânge, reducând inflamațiile cronice și acute legate de îmbătrânire.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Ce se întâmplă în organism daca renunțăm la zahăr?

Zahărul creează dependență, exact cum o face un drog de mare risc. Dr. Miscoci Alina a spus pe un cont de socializare ce se întâmplă în corpul nostru dacă renunțăm la zahăr pentru două săptămâni.

„În primul rând dispare pofta de dulciuri, asta pentru că vor dispărea și oscilațiileîn valorile glicemice. Va dispărea și senzația continuă de foame, asta tot mulțumită stabilizării nivelurilor glicemiei.

Vei obesrva că ai mai multă energie. Vei pierde apa care ai acumulat-o în exces și vei pierdeși grăsime. Ai să observi că în prima săptămână poți să dai jos până la 5 kilograme”, explică medicul.

Te-ar mai interesa: Remedii pentru funcția hepatică. Terapeut: ”Mămăli...

Echilibrarea nivelurilor hormonale

Dr. Miscoci Alina mai spune că „scade nivelul de stres, ai să te simți mai calm și mai focusat. Vei observa că și pielea ta va arăta mai bine, ameliorează acneea. Se întâmplă aceste lucruri pentru că insulina este în strânsă legătură cu hormonii androgeni și cu testosteronul. Odată stabilitla nivelul de insulină vei echilibra și nivelurile hormonale”, mai spune medicul.

Bolile autoimune te pot aduce în pragul disperării

Va sădea inflamația la nivel celular. Multe persoane care suferă de boli autoimune au observat o îmbunătățire substanțială în momentul în care au renunțat la zaahăr”.

Te-ar mai interesa: Două semne incipiente de cancer de colon. Medic: O...

Steatoza hepatică dispare

„Dacă suferi de steatoză hepatică , de ficat gras, vei observa că și problema asta va dispărea în timp. Asta pentru că vei începe să folosești grăsimea stocată la nivel hepatic pentru energie.

Durează aproximativ trei zile din momentul în care renunțăm la zahăr și carbohidrați pentru a reeduca corpul să le folosească ca și surse de energiegrăsimea stocată. Din pricina asta este posibil ca primele trei zile să fie un pic mai dificile”, a spus medicul.

Te-ar mai interesa: Alimentul care declanșează creșterea alarmantă a g...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private