Sari la conținut

Ce se întâmplă în organism dacă bei cafea în fiecare zi

Consumul de cafea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Adevărul despre cafea

Din cuprinsul articolului

Cafeaua are o serie de beneficii pentru sănătate, însă dacă este băută în exces sau în combinaţii cu anumite alimente, atunci poate fi nu doar dăunătoare, dar cu adevărat periculoasă.

Nutriţioniştii susţin că această băutură cel mai frecvent consumată dimineaţa este considerată una dintre cele mai importante surse de polifenoli și acizi fenolici. Polifenolii acționează ca antioxidanți pentru a proteja corpul de stresul oxidativ.
Cercetările medicale au demonstrat de-a lungul timpului că un consum moderat de cafea poate ajuta la prevenirea bolilor inflamatorii și oxidative legate de stres, cum ar fi diabetul de tip 2 și mai multe tipuri de cancer.
Dar ce conţine, de fapt, cafeaua? Informaţii nutriționale despre conţinutul unei cești de cafea.
Calorii: 2,4
Proteine: 0,29 grame
Grăsime: 0 grame
Carbohidrați: 0 grame
Fibre: 0 grame
Zahăr: 0 grame
Sodiu: 4,8 grame

cafea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Beneficiile cafelei negre

Medicii recomandă totuşi să nu exagerăm cu consumul acestei licori. Pentru a ne bucura de efectele sale benefice, este bine să bem între 3 și 5 cești de cafea pe zi – o cantitate care asigură un efect antioxidant și tonic optim pe parcursul unei zile.

Da, cafeaua te trezește – și acesta ar putea fi principalul motiv pentru care o bei. Dar poate avea și alte efecte asupra sănătății. De pildă, cafeaua îmbunătățește conexiunile neuronale.

„Cafeaua neagră oferă numeroase beneficii pentru sănătate, deoarece conține peste 1.000 de substanțe chimice bioactive, care pot promova longevitatea”, spune specialistul în medicină integrativă Betsy Greenleaf, conform Mindbodygreen.

Cafeaua este una dintre cele mai importante surse de polifenoli și acizi fenolici din lumea dezvoltată. Polifenolii acționează ca antioxidanți pentru a proteja corpul de stresul oxidativ. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de apariției unor probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi bolile de inimă, bolile inflamatorii și cancerul.

Citeşte continuarea AICI.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel