Sari la conținut

Ce spun unghiile de la picioare despre sănătatea ta. Forma și starea unghiilor ar putea indica un ucigaș tăcut, avertizează experții

unghii picioare
Sursă FOTO: Unsplash
Probleme ale picioarelor

Ce spun unghiile de la picioare despre sănătatea ta. Forma și starea unghiilor ar putea indica un ucigaș tăcut.

Pentru foarte multe persoane, doar în timpul unei întâlniri la pedichiură majoritatea oamenilor au ocazia să se uite la starea unghiilor de la picioare. Fie că este vorba de forma unghiilor sau de starea lor, atunci când devin galbene sau slabe sau prea tari sau fragile.

Starea precară a unghiilor nu ne afectează doar din punct de vedere estetic. Ar putea încerca în tăcere să transmită un mesaj despre sănătatea noastră.

Potrivit experților, forma și starea unghiilor de la picioare ar putea indica un ucigaș tăcut.

Ce spun unghiile de la picioare despre sănătatea ta

Experții spun că unghiile de la picioare fragile sau cu creștere lentă ar putea indica un nivel ridicat al colesterolului. Uneori, ar putea indica deficiența de calciu. Cu toate acestea, nu este indicat să vă asumați niciun risc sau să luați situația de bună doar pentru a vedea că se înrăutățește pe termen lung.

Colesterolul este o substanță grasă, ceroasă din sânge, care ajută la formarea membranelor celulare sănătoase. Este de două tipuri – bun și rău, lipoproteine ​​cu densitate mare și, respectiv, cu densitate scăzută.

Colesterolul se poate acumula din cauza fumatului, a aportului de alcool, a lipsei de antrenament și a alegerilor alimentare slabe. Când colesterolul rău îl depășește pe cel bun, poate bloca vasele de sânge și crește riscul unui eveniment mortal, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Deoarece colesterolul ridicat nu are prea multe simptome proeminente, de multe ori este omis și continuă să se acumuleze în tăcere.

Cum afectează colesterolul ridicat picioarele?

Colesterolul ridicat poate restricționa circulația sângelui la picioare, afectând astfel negativ unghiile, ducând la amorțeală, crampe și decolorarea pielii.

Când un pacient este diagnosticat cu boală vasculară periferică, vasele de sânge devin tari sau blocate, se îngustează într-o măsură în care fluxul de sânge către membrele inferioare devine restricţionat.

Poate atenua părul crescut în picioare, poate face pielea să devină palidă sau albastră și poate provoca ulcere care nu se vindecă.

Unghiile opace, groase și amorțite ar putea fi, de asemenea, un semn.

În stadii avansate, pacienții pot dezvolta, de asemenea, ischemie critică a membrelor – o afecțiune caracterizată prin dureri severe la nivelul degetelor și picioarelor din cauza blocării fluxului sanguin la membrele inferioare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel