miercuri, martie 3, 2021

Hainele și decizia de a adopta un anume stil vestimentar te influențează mai mult decât îți imaginezi. Experții în psihologie numesc fenomenul “cogniție îmbrăcată”, adică împrumuți din caracteristicile hainelor pe care le porți.

Ca să testeze teoria, cercetătorii au pus 3 grupuri de tineri să îmbrace 3 ținute diferite – un grup a îmbrăcat un halat de doctor, al doilea grup a îmbrăcat halatul de pictor, iar al treilea grup era cel de control, îmbrăcat normal.

Cercetătorii au testat teoria și au descoperit că cei care purtau halatul de doctor aveau atenția mai crescută decât restul grupului, astfel, psihologii au ajuns la concluzia că hainele îți influențează starea de spirit.

“Atitudinea se schimbă atunci când te îmbraci într-un costum și ești prezent la un eveniment față de ținuta casual sau pijamalele care te fac să fii mai relaxat”

Printre elementele vestimentare care le fac pe femei să aibă mai multă încredere în ele și să fie mai pozitive se numără : “pantofii cu toc”, “rochia neagră”, “sacoul” în timp ce pentru bărbați “costumul”, “cămașa”

 

Ultimele stiri

Parteneri