joi, octombrie 6, 2022

Ce spune culoarea limbii despre sănătatea ta? Iată când trebuie să suni imediat la Urgențe.

Ți-ai observat vreodată limba? Ei bine, medicii sunt de părere că trebuie să te uiți zilnic la culoarea limbii pentru a ști starea sănătății tale. Limba noastră nu păstrează mereu aceeași culoare roz. Uneori devine galbenă, alb sau chiar roșu închis.

Aceste modificări ale culorilor sunt un indiciu că ceva nu este corect din punct de vedere medical în organism.

Te-ar mai interesa: Ce poți lua ca să nu te mai constipi. Cele mai bun...


Ce spune culoarea limbii despre sănătatea ta? Iată când trebuie să suni imediat la Urgențe

Ori de câte ori mergi la medic, te roagă mereu să-i arăți limba. Aceasta este o practică veche de a determina problemele de sănătate. Cu toate acestea, culorile diferite de pe limba ta spun povești diferite:

Roz: Roz, care este culoarea originală a unei limbi umane, împreună cu un strat ușor alb, înseamnă că ești literalmente la „rozul” sănătății tale. O limbă sănătoasă are o acoperire cărnoasă, denivelată, cu o structură grosieră.

Galben pal: Dacă observi că limba ta este galben pal, înseamnă că suferi de unele probleme digestive sau legate de stomac. Un studiu realizat de Biblioteca Națională de Medicină din SUA susține că o limbă galbenă poate fi, de asemenea, un semn de diabet și icter.

Te-ar mai interesa: Atac de cord: 40% dintre femei se plâng de ACEST s...

Alb: De obicei, când ești sănătos, limba ta roz va avea un strat ușor alb, dar dacă este albă cu pete gri, arată că s-ar putea să suferi de o infecție vaginală. Uneori, fumătorii au și o limbă albă din cauza depunerii de tutun.

Roșu: Limba poate deveni roșie, uneori de culoare închisă, împreună cu o ușoară inflamație, denumită „limbă de căpșuni”, indicând o tulburare legată de sânge sau o boală cardiacă. Medicii cred că ar putea fi, de asemenea, un semn al deficitului de vitamina B în corp.

Te-ar mai interesa: Tragedie în lumea filmului. Actriță celebră, diagn...

Mov: Dacă limba ta devine violet, este timpul să ceri ajutor imediat de la medic, deoarece este un simptom al circulației necorespunzătoare a sângelui în organism. Această afecțiune este cauzată de probleme la plămâni sau inimă.

Negru: Dacă ești un fumător înrăit, acumularea de bacterii pe limba ta o va înnegri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private