sâmbătă, februarie 4, 2023

Cu ceva timp în urmă, Mihaela Bilic, medicul nutriționist, spunea că sarea nu trebuie eliminată din alimenație și ideea că îmbolnăvește este cât se poate de greșită.

Medicul spune că sarea nu trebuie exclusă din alimentație, ci doar excesul. Iată care este cea mai gustoasă formă de sare!

“Nu eliminați sarea din alimentație, doar excesul de sare!

Doar persoanele care suferă de insuficiență cardiacă trebuie să mănânce fără sare și asta exclusiv sub control medical. Evitarea excesului de sare se recomandă și în caz de hipertensiune, obezitate, diabet, ca măsură adecvată unui stil de viață sănătos.

Te-ar mai interesa: Cât câștigă lunar cel mai bine plătiți medici de f...

Mihaela Bilic spulberă toate miturile: Doar că ce să vezi, slăbitul cu 10% din greutatea corporală, practicarea sportului în mod regulat, eliminarea alcoolului și tutunului scad tensiunea arterială mai eficient decât mâncarea fără sare.

Trebuie știut că numai 30% din populație este sensibilă la sare, pentru restul nu există nicio legătură între hipertensiune și consumul de sare. Ba mai mult, la seniori mâncarea fără sare este contraindicată, ea duce la scăderea apetitului și la denutriție. În caz de caniculă o dietă fără sare crește riscul de deshidratare și hipotensiune, sarea fiind elementul care ține apa în celule/organism.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care își găsesc iubirea târziu în viață...

Pentru a evita excesul de sare trebuie doar să renunțăm la solnița de pe masă. Sarea este prezentă în mod natural în majoritatea alimentele și există în cantitate mare în toate produsele procesate. Mezelurile, brânzeturile, murăturile, cerealele de mic dejun, conservele, mâncarea semipreparată și produsele de ronțăit sunt pline de sare. Până și pâinea este o sursă de sare.

Sarea înseamnă gust, iar o mâncare nesărată te face să te simți bolnav. Însă ideea ca sarea îmbolnăvește este greșită! Sarea este vitală pentru organism, doar excesul de sare trebuie evitat.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre crizele de ficat. Ce semne apar câ...

P. S. Pentru legume, cea mai gustoasă formă de sare este brânza/parmezanul sau măslinele”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private