joi, decembrie 2, 2021

Mierea este unul dintre cele mai renumite alimente. Aceasta este folosită de secole în medicina alternativă, reprezentând un adevărat medicament miraculos pentru tratamentul multor afecțiuni. Pentru că

Te-ar mai interesa: Remediu de excepție pentru inimă! Planta minune ca...

mierea este foarte valoroasă, există anumiți producători care distribuie mierea contrafăcută, lipsită de beneficiile naturale ale mierii.

Mierea contrafăcută este bogată în substanțe artificiale, adesea un amestec mai mult sau mai puțin concentrat de fructoză, amidon, suc, zahăr și glucoză, ale cărei beneficii sunt mult mai mici în comparație cu versiunea sa originală, scrie DC Medical.

Cum recunoști mierea contrafăcută?

Vâscozitate

Unul dintre primele aspecte în verificarea purității mierii este vâscozitatea acesteia. Mierea industrială este destul de lipicioasă din cauza conținutului său

Te-ar mai interesa: Angela Similea, mesaj pentru medicul român de Ziua...

de îndulcitori, însă mierea pură nu este lipicioasă.

Textură

Mierea pură are o textură densă și groasă la atingere, în timp ce mierea falsă este mai lichidă și, prin urmare, se revarsă mai repede.

Miros

Mierea pură are adesea un miros floral, plăcut, mai ales dacă are la bază elemente precum floarea de portocal, menta sau lavanda. Mierea industrială nu are miros.

Căldură

Dacă o pui pe foc, mierea pură tinde să se îngroașe pentru a forma un sos caramelizat, în timp ce mierea falsă va crea spume și bule fără să se caramelizeze.

Testul pâinii

Dacă întinzi miere pe o felie

Te-ar mai interesa: Ministrul Sănătății, despre măsurile impuse de Săr...

de pâine, cea pură se va întări rapid și se va usca pe aluat în mai puțin de un minut. Nu același lucru este valabil pentru mierea contrafăcută.

Dizolvare

Mierea naturală nu este solubilă în apă și se va așeza pe fundul paharului dacă este amestecată cu acest element. Pe de altă parte, mierea falsă se dizolvă mai ușor în apă și adesea dispare fără a lăsa urme, aproape instantaneu în apă, ceea ce este sinonim cu impuritatea sa.

Testul chibritului

Încearcă să ții un chibrit aprins în miere, dacă aceasta din urmă este pură, vei vedea scântei pe suprafața sa. Dacă este falsă, flacăra

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știe persoanele vaccinate cu Pfizer ...

se va stinge foarte ușor din cauza umidității sale ridicate.

 

Te-ar mai interesa: Copiii care suferă de astm au prioritate la vaccin...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri