vineri, ianuarie 22, 2021
Irina Lungu

De relaxare sau de tratament, masajul este o metodă plăcută și eficientă de a ne desprinde pentru câteva zeci de minute de stresul acumulat peste zi sau pentru a ne reface mai ușor după o accidentare.

Însă cu salonul de masaj fivemassage lucrurile nu se opresc aici. Prin folosirea unei metode de combinare a masajului cu o formă de meditație ghidată starea este împinsă la un plan superior, respectiv acela al unei armonii perfecte între corp, psihic și spirit.

Grijile și agitația de peste zi ne acaparează adesea. Și fără să ne dăm seama disconfortul și o stare de anxietate pot să pună treptat stăpânire pe comportamentul și mintea noastră. Oricât am încerca să ne echilibrăm simțim că lucrurile ne scapă de sub control. Uneori chiar nici nu mai reușim să ne odihnim corespunzător.

Pentru a scăpa de această stare, una dintre cele mai bune metode de relaxare și de refacere a echilibrului energetic al întregului organism este accea de a recurge la o procedură adecvată de masaj terapeutic. Efectul va fi reconfortant și imediat. Tocmai de aceea cu toții trebuie să ne găsim timp ca din când în când se ne acordăm răgazul unei ședințe de masaj de calitate, cu terapeuți pricepuți.

Recurgerea la un masaj terapeutic combinat cu meditații ghidate poate să fie exact acel ingredient de care avem nevoie pentru a ne reface din când în când, pentru a redeveni noi înșine și a ajunge la echilibrul emoțional și energetic de care avem atâta nevoie pentru a ne desfășura în condiții optime activitățile cotidiene.

Terapia prin masaj ar trebui să facă parte din viața noastră cât mai frecvent. Pe lângă beneficiile asupra sănătății noastre, precum îmbunătățirea circulației, tonusului muscular, flexibilității articulațiilor, aspectului pielii, reducerea retenției de apă, drenarea țesuturilor, reducerea depozitelor adipoase, masajul poate conduce și la o ameliorare vizibilă a stării noastre psihice generale.

Care sunt principalele tipuri de masaj de care puteți avea parte la acest salon?

În acest salon puteți beneficia atât de metode recunoscute de mesaj, cât și de o serie de tehnici personalizate, special alese pentru a asigura un maximum de eficiență acestor proceduri terapeutice.  Iată care sunt cele mai importante forme de masaj disponibile:

  • Masajul de relaxare

Este o tehnică recomandată pentru alungarea oboselii și a agitației generate de stresul acumulat în  perioade foarte aglomerate de muncă. Acest tip de masaj stimulează secreția de endorfine, având beneficii evidente pentru psihicul nostru. Contribuie la relaxarea și detensionarea musculară, la stimularea circulației sangvine, la refacerea echilibrului energetic și implicit la îmbunătățirea calității somnului.

  • Masajul terapeutic

Este o formă de terapie destinată remedierii unor probleme medicale specifice, conducând la o ameliorare a problemei tratate, prin îmbunătățirea circulației, tonusului muscular, flexibilității articulațiilor, sistemului circulator și metabolismului. Este foarte solicitat pentru reducerea durerilor semnalate la nivelul coloanei vertebrale și capului. În plus contribuie la reducerea stării de stres și la eliminarea tensiunii acumulate.

  • Masajul balinez

Originară din Sud-Estul Asiei, această tehnică combină stimularea dinamică a punctelor de presiune, cu manipularea lor blândă. Procedura are rolul de a aduce pacientului o stare de relaxare totală și de a reface echilibrul minte-corp. Se aseamănă cu masajul thailandez, contribuind la activarea liniilor energetice al corpului.

  • Masajul suedez

Acesta tip de masaj este unul cu acțiune mai profundă, ce îmbină manevre de presare cu intensități diferite, contribuind la relaxarea și detensionarea țesuturile musculare și a celor moi. Este recomandat celor care au nevoie de o refacere a organismului după susținerea unui efort fizic și intelectual intens. Are numeroase efecte benefice asupra sistemului circulatr și asupra sistemului limfatic, ajutând la detoxifierea organismului. De asemenea contribuie la îmbunătățirea mentalului, inducând  o stare de bine generală.

  • Masajul thailandez

Este un tip de masaj complex, ce îmbină tehnici inspirate din yoga,  presopunctură și stretching. Are efecte beneficie asupra mobilității articulațiilor și scheletului, stimulând activitatea organelor interne. Tehnica contribuie și la  îmbunătățirea circulației și tensiuii arteriale. Acționează și asupara psihicului, aducând o stare de relaxare deplină.

  • Masajul anticelulitic

Principalul scop al acestui tip de masaj este acela de a reface aspectul pielii, contribuind la îmbunătățirea circulației sangvine și limfatice și accelerând metabolismul. Pielea își va recăpăta elesticitatea și fermitatea, iar musculatura va arăta mult mai tonifiată. De asemenea contribuie la relaxare și la obținerea unei stari psihice foarte bune.

  • Masajul la patru mâini

Acest tip de masaj originar din zona Tibet-ului necesită intervenția a doi terapeuți care aplică în mod concomitent o serie de tehnici specifice. Efectul generat de acțiunea a patru mâni va fi dublu, oferind senzații extraordinare și conducând la o stare de relaxare toatală. La asfârșit pacientul se va simți complet revigorat și plin de energie.

Toate aceste tipuri de masaj sunt realizare de terapeuți experimentați, atestați pentru realizarea mai multor tipuri de masaj. Acest salon dispune de tot ce aveți nevoie pentru a vă simți răsfățati și relaxați. Saloanele și amenajările contribuie și ele la starea de bine generală.

Pentru mai multe detalii despre tipurile de tratamente, servicii sau pentru a face o programare accesați site-ul Fivemassage.ro!