miercuri, mai 25, 2022

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit ce pot face gospodinele cu cojile de la leguminoasele pentru ciorbă și care este motivul pentru care nu mănâncă niciodată supă la restaurant.

„Prima greșeală este că ne formăm un standard de gust greșit, bazat pe niște ingrediente gătite greșit, prea mult sau prea puțin. De aici e problema.

Cel mai simplu mod de a reuși să mănânci bine și sănătos și gustos este să-ți expui punctul de vedere: bă, mie nu-mi place broccoli gătit așa! Nu-mi place! Așa poate mama, mătușa… va intra și va căuta: cum se gătește broccoli corect. Și în momentul ăsta poate schimba ceva.

Te-ar mai interesa: O nouă pierdere a medicinii românești. S-a stins d...

Primul lucru de schimbat ar fi să încercăm să ne dăm seama că mai putem și greși din când în când și să fim deschiși să învățăm chestii noi.

Și nu costă nimic că-ți faci o supă. Asta am învățat în prima zi de muncă la restaurant, asta i-am învățat pe toți bucătarii cu care am lucrat, m-au urât toate bunicuțele din țară unde am făcut consultanță că le-am scos praful din bucătărie (n.r. condimentele pentru ciorba).

Și am învățat oamenii să facă următorul lucru: ai cumpărat legume rădăcinoase, le-ai spălat de nisip, de pământ, de cele au ele pe coajă, ai curățat coaja. Cântărești, ca să-ți dai seama, cât ai arunca. Dintr-un kilogram de morcovi arunci 300 de grame de coajă.

Te-ar mai interesa: Care este porția corectă de pâine ca să nu te îngr...

Coaja aia o poți congela și atunci când aduni destul de multă cantitate de coajă de rădăcinoase, faci o supă din ea, iar supa o folosești ca potențiator de aromă. Supă-stoc… că e de pui, de porc, de vită, de pește, de legume, de orice.

Și cei tineri ar putea să înceapă să facă supă-stoc”, a declarat chef Florin Dumitrescu, în podcast-ul lui George Buhnici de pe Youtube.

Te-ar mai interesa: Menopauza. Primele semne că ai intrat în această p...

Chef Florin Dumitrescu nu comandă acest preparat când merge la restaurant

Invitat în cadrul podcastului realizat de George Buhnici, chef Florin Dumitrescu a dezvăluit care este preparatul pe care nu îl comandă atunci când merge la restaurant.

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu.

Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație. Nu doar monoglutamatul, că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă.

Te-ar mai interesa: Bea această băutură minune în fiecare zi! Stimulea...

Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo… Treaba aia, un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a spus Florin Dumitrescu în podcastul lui George Buhnici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private