Sari la conținut

Ce trebuie să faci dimineața ca să topești grăsimea de pe burtă

cafea în procesul de slăbire
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
consumul de cafea, important în procesul de slăbire

Momentul mesei, inclusiv micul dejun, poate îmbunătăți serios pierderea grăsimii de pe burtă. După cum remarcă Dr. Nahid Ali, respectarea unui regim strict vă va ajuta să pierdeți în greutate.

Obiceiul micului dejun care topește grăsimea de pe burtă

„A începe ziua la șase dimineața și a încheia activitățile până la ora 22:00 este în concordanță cu ritmurile circadiene naturale ale organismului. Încorporarea acestei abordări în ceea ce privește ritmul meselor, în special al micului dejun și al cinei, poate îmbunătăți și mai mult capacitatea organismului tău de a arde grăsimea de pe burtă”, spune specialistul.

„În mod ideal, ar trebui să luați micul dejun în decurs de o oră de la trezire, deci în jurul orei 7:00. Acest lucru vă va accelera metabolismul.

Este recomandabil să luați cina cu cel puțin două-trei ore înainte de culcare, în jurul orei 19:00, astfel încât organismul să aibă suficient timp să digere alimentele înainte ca metabolismul să încetinească în timpul somnului”, spune Dr. Ali.

Expertul adaugă, de asemenea, că a lua micul dejun la aceeași oră în fiecare zi este un obicei sănătos pe care toată lumea ar trebui să și-l dezvolte – acesta încurajează arderea grăsimii de pe burtă.

Cum să vă obișnuiți să luați micul dejun în fiecare zi?

În primul rând, trebuie să vă obișnuiți cu un program de somn stabil. Lipsa cronică de somn poate anula beneficiile oricărei diete echilibrate.

Ce trebuie să faci dimineața ca să topești grăsimea de pe burtă. Învățați să vă treziți cu cel puțin o oră și jumătate înainte de serviciu, astfel încât să vă puteți face în siguranță toate treburile de dimineață.

Un pahar de apă, un duș de contrast și exerciții fizice ușoare vă vor trezi organismul și vă vor stimula pofta de mâncare.

Pregătește-ți mâncarea cu o seară înainte și nu va trebui să pierzi timp cu această activitate dimineața. Faceți o listă de mese și încercați să o respectați.

Beneficiile notabile ale unei alimentații corecte vor fi obținute doar cu alegeri alimentare echilibrate.

Dacă nu aveți deloc poftă de mâncare dimineața, încercați să vă mutați cina mai devreme, să beți mai multă apă și să împărțiți masa de dimineață în mai multe mese mici. În decurs de o lună, corpul dumneavoastră ar trebui să se obișnuiască și să se adapteze la noua dietă.

Dintre alimentele considerate sănătoase, alegeți-le pe cele care vi se par cele mai delicioase și nu vă forțați să mâncați ceea ce nu vă place. În acest caz, nevoia de a lua o gustare nu vă va provoca un disconfort psihic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel