sâmbătă, iulie 2, 2022

În sezonul rece, metabolismul nostru se activează, ceea ce ne face să consumăm mai multă energie și, implicit, alimente. Acesta este un proces obișnuit al organismului nostru, în încercarea de a menține temperatură optimă. Deși majoritatea persoanelor au tendința de a lua în greutate în sezonul rece, este important să știm ce trebuie să mâncăm mai exact pentru a ne menține atât silueta, cât și sănătatea sistemului imunitar.

Te-ar mai interesa: OMS: Prea multe DECESE cauzate de accidente RUTIER...

Sistemul imunitar este esențial pentru organism, mai ales în sezonul rece. În această perioadă, organismul este slăbit și vulnerabil în fața agenților patogeni.

De aceea, alimentația este foarte importantă toamna, când începe sezonul rece. Dacă îți faci griji în legătură cu faptul că vei lua în greutate, nu uita că poți face mereu alegeri alimentare conștiente și sănătoase.

De asemenea, stilul de viață mai sedentar poate contribui la greutatea excesivă. Câteva exerciții ușoare, zilnice, sunt suficiente pentru a te menține în formă.

Ce mâncăm toamna?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie care este dieta perfectă toamna, atât pentru siluetă cât și pentru sistemul nostru imunitar.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului: semnul banal care apare atu...

„Toamna este un sezon foarte plăcut și foarte ofertant din mai multe motive. În primul rând, temperaturile scad și asta înseamnă că metabolismul nostru se activează, deoarece consumăm mai multă energie ca să ne menținem temperatura. Și în al doilea rând, ne putem bucura de toate legumele și fructele pe care ni le oferă.

Nu cred că există neapărat vedete al alimentației de toamnă, ci cred că atâta timp cât consumăm alimente neprocesate, legume în forma lor naturală, fructe în forma lor naturală, nu ar trebui să ne facem probleme, și bineînțeles să fie sezoniere pentru a evita prețurile exagerate și suplimentele de creștere artificială.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE la durerile de picioare! Pot semnala afecț...

Aud des ‘Pot să mănânc para, că perele sunt dulci.’ DA, câtă vreme în cea mai mare parte a timpului mâncăm alimente naturale, nu zahărul dintr-o amărâtă de pară este problema în alimentație, ci punga de biscuiței, punga de bombonele de ciocolată. Nu are rost să facem comparație între zaharul din fructele dulci și zahărul concentrat, pentru că dulciurile au de 4x mai mult zahăr decât fructele dulci.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care îți spune cât de mult vei avea ...

În alimentația de toamnă este important să mâncăm cât mai colorat, pentru că, de fapt, culorile din legume ne dau o indicație despre aportul lor de vitamine și antioxidanți.

Toamna trebuie să ne întărim imunitatea pentru a ne pregăti de sezonul rece și atunci ar trebui să fim atenți la tot ce înseamnă vitamina C (ardei, parunjel), vitaminele A și E (cartof dulce, mere, pere, dovleac) și bineînțeles cât mai multe fibre, adică legume la fiecare masă, deoarece fibrele ne reglează tranzitul digestiv, ceea ce înseamnă că flora intestinală este într-o zonă de echilibru și atunci sistemul nostru imunitar este întărit din interior.

Te-ar mai interesa: Simptome de deficit de vitamina B12: semnul de ave...

Sistemul imunitar nu stă neapărat într-un complex de suplimente, ci mai degrabă în alimentația noastră, în odihnă, în mișcarea în aer liber, pentru că sub influența razelor solare se secretă în mod natural vitamina D și atunci sistemul nostru imunitar se întărește, și totodată făcând sport în aer curat sistemul nostru respirator este întărit și el.

Practic creăm o barieră împotriva sezonului de răceală prin expunerea la aerul curat care ne oxigenează țesuturile, iar în felul ăsta ne susținem în mod real corpul”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private