Sari la conținut

Ce trebuie să mâncaţi regulat pentru a ţine la distanţă bolile de inimă

Bolile de inimă sunt cauza numărul unu de deces în lume. Cele mai întâlnite sunt hipertensiunea, cardiomiopatia ischemică, tulburările de ritm şi deficienţele valvelor. Asociate, toate aceste afecţiuni conduc la infarct sau insuficienţă cardiacă.

Recent, o echipă de cercetători de la Universitatea Penn State Tufts şi de la Universitatea Pennsylvania au descoperit că nucile şi uleiul extras din aceastea reduc riscul bolilor cardiovasculare datorită efectului lor de a scădea colesterolul rău.

În plus, nucile protejează şi împotriva diabetului de tip 2, potrivit unui studiu efectuat pe aproape 140.000 de femei din Statele Unite ale Americii.

Femeile care consumau un pachet de nuci de 28 de grame de cel puţin două ori pe săptămână prezentau un risc cu 24% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 în comparaţie cu femeile care consumau rar sau deloc nuci.

Citeste si:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.