Categories: Stil de viaţă

Ce trebuie să știi despre sexul în timpul menstruației

Balonare, crampe, dureri, agitație, iritabilitate și mult sânge, ar putea fi descrierea corectă a simptomelor din timpul ciclului menstrual. Copleșită de toate astea, ai vrea mai degrabă să te bagi în pat, după ce iei un calmant, să dormi, nicidecum să faci sex.

Știm că în unele zile ale lunii, o partidă de sex cu iubitul tău poate fi ultimul lucru la care te gândești, dar te sfătuim să iei în calcul și aceste lucruri, la care poate nu te-ai gândit până acum. Nu exclude gândul că ați putea petrece momente plăcute și nu te gândi că durerile tale se vor amplifica, pentru că nu este deloc așa.

“Din punct de vedere al sănătății, totul este în regulă, cu condiția ca persoanele în cauză să se simtă confortabil psihic și fizic cu situația”, spune Lauren Streicher, medic la Clinica de Obstetrică și Ginecologie de la Universitatea Northwestern.

Iată ce ar trebui să mai știi, dacă te-ai hotărât să nu mai aștepți o săptămână până să faci sex cu partenerul.

Îmbunătățește orgasmul și calmează crampele

Când ești la menstruație, în general, se poate să fii un pic mai excitată decât în mod normal, din cauza nivelului de estrogen și testosteron, care-ți inundă trupul. Mai mult decât atât, pentru un plus de plăcere poate fi responsabil și fluxul de sânge, care asigură o lubrefiere suplimentară. Acest lucru poate contribui la atingerea orgasmului. În plus, activitatea fizică din timpul sexului poate îmblânzi crampele abdominale, iar acest lucru este dovedit științific.

Poți rămâne însărcinată

Ai făcut sex la menstruație cu gândul că nu vei putea rămâne gravidă? Cel mai probabil ai avut noroc. Nu înseamnă că dacă s-a declanșat ciclul ești protejată de sarcini nedorite. Mai ales dacă faci sex la finalul perioadei critice. Sperma este activă în corpul tău până la cinci zile, adică și după ce se termină sângerarea propriu-zisă, când ești expusă unui risc mai mare de sarcină.

Nu există un risc mai mare de a lua boli rușinoase

Bolile cu transmitere sexuală nu sunt mai ușor de contractat în perioada ciclului. În primul rând, pentru că cervixul etse deschis și impinge sângele în afară. Ori infecțiile precum chlamydia și gonoreea au nevoie să ajungă spre uter ca să se desfășoare.

Recent Posts

Superstiții pentru Săptămâna Patimilor. Ce să faci în Vinerea Mare ca să fii sănătos tot anul

Săptămâna Mare reprezintă ultima săptămână premergătoare Paștelui, în care sunt organizate slujbe religioase speciale. Acestea…

22 de minute ago

O zodie are parte de o mare cumpănă. Norocul dispare din viața ei

Mariana Cojocaru vine cu vești neplăcute pentru o singură zodie. Pe acești nativi îi așteaptă…

52 de minute ago

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat. Proiectul de lege prin care se asigură accesul…

11 ore ago

Cele mai cunoscute remedii biblice și bolile pe care le tratează. 11 leacuri vindecătoare

Cele mai cunoscute remedii biblice. În căutarea unor metode naturale și tradiționale de vindecare, mulți…

11 ore ago

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea. Căpuşele…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian