sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Ce „văd” oamenii la granița dintre viață și moarte? 5 tipuri de experiențe în apropierea morții.

Oamenii au teorii diferite când vine vorba de moarte. Unii cred că moartea vine într-o clipă, când întreaga viață fulgeră în fața ochilor înainte de a-i închide pentru totdeauna, în timp ce alții cred că arată ca mersul spre capătul unui tunel cu o lumină strălucitoare care fulgeră în abis.

Te-ar mai interesa: Un mare sfânt sărbătorim sâmbătă, 26 noiembrie! Es...

Dar în mod șocant, un medic de ATI a împărtășit recent câteva secrete despre ceea ce au văzut pacienții săi chiar înainte de a fi reînviați.

Potrivit unui raport publicat în The Sun, dr. Sam Parnia, profesor asociat la Departamentul de Medicină de la NYU Langone Health, a spus că oamenii au raportat timp de zeci de ani că au avut o conștiință crescută atunci când inima lor a încetat să mai bată. Însă în acest scenariu, când oscilau între viață și moarte, erau lucruri pe care oamenii le vedeau și le simțeau.

Ce „văd” oamenii când mor? O multitudine de emoții

În primul rând, pacienții au raportat că au reflectat asupra modului în care acțiunile lor i-ar fi afectat pe alții. Unii pacienți chiar au spus că au simțit că merg într-un loc similar cu acasă.

Te-ar mai interesa: Flatulența urât mirositoare. Ce indică mirosul gaz...

Unii și-au amintit chiar de momente înspăimântătoare din viața lor. Și acestea nu erau nici halucinații, nici iluzii sau iluzii, erau experiențe reale în pragul morții.

Descoperirile studiului au fost prezentate la sesiunile științifice ale Asociației Americane a Inimii din acest an și au implicat o analiză a 567 de bărbați și femei care au suferit o resuscitare cardio-pulmonară (RCP) după ce inima lor a încetat să mai bată.

Te-ar mai interesa: Un apropiat al Prințului Philip șochează: Regina E...

Când s-au făcut eforturi pentru a le resuscita, au fost atașate dispozitive de monitorizare a creierului pentru a vedea dacă a existat o învățare inconștientă. Acestea au proiectat, de asemenea, una dintre cele zece imagini stocate pe ecran și sunet care redau cuvinte precum banană, măr și pere la fiecare cinci minute. Dintre participanți, doar 10% au supraviețuit și 28 dintre ei au fost chemați la interviu.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP 26 noiembrie: Luna traversează zodia Capr...

Uunii aveau amintiri specifice, în timp ce alții erau probabil să fi trecut prin interpretări greșite ale evenimentelor medicale. Unul chiar a raportat un sentiment de ars în iad. Doar unul și-a amintit fructele numite în timpul resucităriiRCP.

5 tipuri de experiențe în apropierea morții

În afară de aceasta, au fost alte cinci lucruri pe care le-au văzut pacienții:

1. Au auzit echipa medicală

2. Și-au evaluat viața

3. Au simțit că sunt resuscitați

Te-ar mai interesa: Boala secolului care afectează din ce în ce mai mu...

4. S-au îndreptat către un anume loc

5. Au simțit activitățile care au loc la ATI

Experții au spus că moartea poate să nu fie atât de rea pe cât cred oamenii, este un proces precum nașterea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private