marți, iunie 28, 2022

De ce unii oameni trăiesc pentru a vedea 100 de ani și mai departe este o sursă de fascinație atât pentru cercetători, cât și pentru cei care caută  rețeta pentru longevitate. Acum, cea mai în vârstă femeie din lume care și-a sărbătorit recent 128 de ani de naștere a oferit un instantaneu al stilului ei de viață.

Care este secretul bătrâneții longevive? Răspunsul va sta în mod inevitabil într-o combinație de genetică și decizii de stil de viață sănătos. Cei mai bătrâni oameni din lume continuă să ofere indicii fascinante. Acum, Johanna Mazibuko, care locuiește în provincia de nord-vest a Africii de Sud, și-a împărtășit drumul către longevitate.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firmă ...

De ce este importantă povestea ei? Johanna Mazibuko, care locuiește în provincia de nord-vest a Africii de Sud, și-a sărbătorit miercuri, 11 mai, cea de-a 128-a aniversare.

Născută într-o fermă de porumb, ea a fost cea mai mare dintre cei 12 frați, dintre care trei trăiesc și astăzi.

Într-un interviu pentru News24, „tânăra” de 128 de ani a vorbit despre începuturile ei umile: „Am trăit atât de bine la ferme. Nu au fost probleme”.

Deși nu își amintește bine copilăria, își amintește de vremea când a fost o invazie de lăcuste în ferme.

Ea a spus: „Au fost cazuri în  care puteam prinde lăcustele cu mâna și le mâncam. Era ca și cum ai mânca carne. Le-am prăjit și le-am mâncat așa, în lipsă de altceva”.

Te-ar mai interesa: Planta care face minuni pentru sistemul nervos. Li...

Johanna a și-a împărtășit dieta pe care a urmat-o de-a lungul vieții. Ea a spus că dieta ei a constat în cea mai mare parte din lapte proaspăt și spanac sălbatic.

Bătrâna de 128 de ani a adăugat: „Acum, mănânc mâncare modernă. Sunt obișnuită, dar mi-e dor de mâncarea cu care am crescut”.

Johanna s-a căsătorit cu un văduv mai în vârstă, pe nume Stawana Mazibuko, la o vârstă pe care nu și-o poate aminti.

Te-ar mai interesa: Avertisment din partea Comisiei de Sănătate! Produ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private