Sari la conținut

Cea mai bună plantă medicinală pentru curățarea colonului

Colonul este un tub lung și gol, situat la capătul sistemului digestiv, în care organismul produce și stochează scaunul, potrivit MedlinePlus, site-ul web al Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA.

În plus, există multe tulburări care pot afecta capacitatea acestuia de a funcționa corect. Printre acestea se numără:

  • Cancer colorectal.
  • Polipi de colon: creșteri de țesut în colon care pot deveni canceroase.
  • Colita ulcerativă: ulcere la nivelul colonului și al rectului.
  • Diverticulita: inflamația sau infecția micilor pungi sau diverticule din colon.
  • Sindromul colonului iritabil: o afecțiune incomodă care provoacă crampe abdominale și alte simptome.

Din acest motiv, tratamentul bolilor de colon variază foarte mult în funcție de boală și de gravitatea acesteia. Acesta poate include dieta, medicamente și, în unele cazuri, intervenții chirurgicale.

Cu toate acestea, El Español a dezvăluit că există mai multe infuzii și alimente care pot ajuta la curățarea colonului, cum ar fi ceaiul de ghimbir, ceaiul de anason, sucul de lămâie, sucul de mere, apa cu oțet, avocado, usturoiul și spanacul.

beneficii ceai de cimbru
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cea mai bună plantă pentru detoxifierea sistemului digestiv

În aceeași ordine de idei, site-ul Mejor con Salud a explicat că cea mai bună plantă pentru detoxifierea sistemului digestiv este cimbrul, deoarece această plantă aromatică este bogată în fibre, care ajută la combaterea constipației și reglează tranzitul intestinal.

În plus, această plantă nu este ideală doar pentru colon, deoarece, deși calciul din legume nu este absorbit în același mod ca în lapte, cimbrul are un conținut ridicat de calciu și fosfor, necesar pentru menținerea oaselor și a dinților. Din acest motiv, se recomandă consumul său.

De asemenea, poate fi administrat sub formă de infuzie pentru a combate problemele legate de durerile de stomac, diaree sau ca diuretic, eliminând toxinele prin urină. Unele persoane îl consumă și în caz de astm, dureri de gât și tuse.

Potrivit unui ghid de rețete despre ierburi și condimente de la Mayo Clinic, o organizație non-profit de practică clinică, educație și cercetare, ierburile, cum ar fi cimbrul, pot fi folosite proaspete sau uscate. În ambele forme, acestea oferă nutrienți și proprietăți care pot ajuta în probleme de sănătate.

De fapt, proprietățile lor sunt variate: antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice, expectorante, digestive, mucolitice, antioxidante, analgezice, antiseptice, antitusive și diuretice, precum și pentru a ajuta la controlul tensiunii arteriale.

Potrivit experților, cimbrul poate fi folosit atât pentru frunze, cât și pentru flori. Se pot prepara, de exemplu, infuzii, care pot fi consumate în orice moment al zilei. De asemenea, se poate prepara un fel de ulei, care, cu adaos de miere și apă, poate acționa ca stimulent al apărării, antiseptic, antibacterian și antifungic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel