luni, martie 20, 2023

Cimbrul este o plantă care a câștigat recunoaștere pentru diferitele beneficii pe care le aduce organismului și sănătății umane. Potrivit site-ului Cuerpo Mente, este un arbust scund și dens, care se remarcă prin frunzele sale mici și florile mici care sunt grupate în ciorchini.

Cimbrul este cunoscut și ca o plantă medicinală bogată în substanțe nutritive precum calciu și fosfat, care promovează sănătatea intestinală și ajută la combaterea unor boli precum constipația, durerile de gât, bolile respiratorii și orale.

Te-ar mai interesa: Băutura despre care s-a demonstrat că face arterel...

Planta care ameliorează sindromul de colon iritabil

Site-ul Cuerpo Mente a detaliat beneficiile consumului acestei plante medicinale, oferind preparate care acționează pentru ameliorarea afecțiunilor și stărilor din organism. Totodată, a oferit o listă de proprietăți pe care această plantă le oferă, ajutând diferite zone ale organismului.

Potrivit celor știute, cimbrul ameliorează simptomele gripei, facilitează digestia și este foarte utilizat în cazurile de gastroenterită sau de sindrom de colon iritabil. De asemenea, acționează pentru a atenua durerile, pentru a ameliora balonarea abdominală și pentru a preveni gazele produse în organism.

Te-ar mai interesa: Alertă OMS: O femeie moare la fiecare două minute ...

În acest grup de proprietăți medicinale, funcționează și ca loțiune pentru a întări scalpul și a combate ciupercile de pe piele.


Ceai de cimbru pentru a ameliora sindromul de colon iritabil

Mind Body a împărtășit un preparat din această băutură, care amestecă patru părți de rachitan la o parte de cimbru, trandafir sălbatic, anason verde și nalbă. Se fierbe o lingură la o cană de apă timp de trei minute și se infuzează timp de zece minute.

Te-ar mai interesa: Alimentul care curăță colonul în mod natural și pr...

Atunci când nu vă simțiți bine, se recomandă să beți ceaiul după fiecare masă până când simptomele dispar și se diminuează considerabil. Pentru a îmbunătăți gustul, site-ul precizează că se poate adăuga miere.

Site-ul menționează că cimbrul proaspăt poate fi folosit pentru o infuzie sau un decoct concentrat, care se aplică pentru a contracara urticaria sau o problemă fungică a pielii.

Te-ar mai interesa: Horoscop 20 martie. Astrolog: Este timpul să faci ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private