sâmbătă, aprilie 1, 2023

În timpul iernii, suntem mai puțin expuși la lumina naturală, care ne ajută organismul să sintetizăm o vitamină foarte importantă pentru organism. cu atât mai mult, din cauza pandemiei, acest necesar nu a fost obținut nici în sezonul cald, din cauza restricțiilor sau a alegerilor personale de siguranță. Care este cea mai bună vitamină pentru organism în această perioadă, esențială în special pentru imunitate?

Imunitatea nu se obține din simplele suplimente alimentare sau alte tratamente care promit acest efect. Imunitatea este un complex de obiceiuri alimentare, fizice și de odihnă. În mod ideal, toți nutrienții esențiali ar trebui obținuți din alimentație. Alimentația sănătoasă, împreună cu exercițiile fizice și un somn bun sunt elementele care stimulează cel mai mult sistmul imunitar. Cu toate acestea, specialiștii nu interzic să administrăm unele suplimente, dacă alimentația nu asigură toate substanțele nutritive. Care este cea mai bună vitamină pentru organism, în această perioadă?

Te-ar mai interesa: Cele mai bune ceaiuri pentru ficatul gras, încărca...

„Conceptul de întărire a imunităţii este unul care vinde foarte mult, însă din punctul meu de vedere acesta este doar o chestiune de marketing. Dacă ducem o viaţă normală, consumăm alimente diverse, doi litri de apă, facem sport, ne odihnim şi evităm pe cât posibil stresul, imunitatea noastră, atât cea naturală (ereditară) cât şi cea dobândită se menţn la un nivel optim pentru a ne păstra sănătatea. Ar trebui să evităm pe cât posibil să mai căutăm soluţii miraculoase, pastile şi alimente minune. Singurul lucru pe care l-aş recomanda că supliment, mai ales în perioada iernii, este vitamina D, pentru că am stat extrem de mult în case izolaţi de razele ultraviolete, iar acum cu atât mai mult nu apucăm să ne refacem necesarul de vitamina D”, spune Alexandru Nechifor, medic specialist în nutriție și medicină internă, potrivit Adevărul.

Te-ar mai interesa: Autoritățile anunță controale pentru siguranța ali...

De asemenea, o altă vitamină importantă pentru imunitate este vitamina C. Aceasta are proprietăți antioxidante, susține înlocuirea celulelor moarte din organism cu alte celule sănătoase și stimulează sistemul imunitar.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private