miercuri, martie 22, 2023

Imunomodulatorii sunt substanțe care acționează la nivelul sistemului imunitar, stimulându-l. În perioada rece, sistemul imunitar este mult mai slăbit, motiv pentru care multe persoane apelează la suplimente alimentare și produse farmaceutice pentru a-i menține funcțiile la capacitate maximă. Cu toate acestea, medicii recomandă ca, pe cât posibil, substanțele care întăresc imunitatea să fie obținute din alimentație. Care este alimentul secret cu efect antianemic și imunomodulator?

Alimentația, odihna și stilul de viață sunt principalele elemente care influențează capacitatea sistemului imunitar de a ne menține sănătoși. Suplimentele alimentare și produsele găsite în farmacii pot fi de ajutor dacă nutrienții nu pot fi obținuți numai din alimentație. Cu toate acestea, specialiștii recomandă ca substanțele esențiale să fie dobândite prin consumul de alimente bogate în vitamine și minerale. Care este alimentul secret cu efect antianemic și imunomodulator, recomandat de Mihaela Bilic, renumit nutriționist din România?

Te-ar mai interesa: Dispneea este simptomul alarmant ce indică un canc...

Ficat în/sub orice formă
Probabil că organismul nostru știe să ceară substanțele cu efect antianemic și imunomodulatori, altfel cum s-ar explica faptul că suntem cu toții seduși de o felie de pâine cu pate de ficat? Când vă e poftă de ceva dulce, fiți siguri că nu corpul cere, ci mintea care trebuie liniștită. Însă dacă vă este poftă de ficăței cu piure de cartofi și murături, cu siguranță organismul are nevoie de acei nutrienți

Plus-uri:
În 100 grame ficat avem 50% din necesarul zilnic de fier, 100-300% din DZR (doza recomandată zilnic) de vitamina B și de 15-30 ori doza zilnică de vitamina A!!
Adăugați la asta vitamina D din belșug, zinc, seleniu și proteine de cal. I- un aliment perfect pentru creșterea imunității.

Te-ar mai interesa: Carmen Harra, previziuni sumbre: „Trebuie să ne pr...

Minus-uri
Este sărac în grăsimi însă bogat în colesterol: 300-350mg/100g, adică doza maximă permisă/ zi (are colesterol cât oul și de 3-4 ori mai mult decât carnea)
Porția corectă: 100g ficat înseamnă 135 cal; de evitat consumul în exces, altfel există riscul de acumulare de vitamina A (maximum o dată/săpt la gravide)”, recomandă Mihaela Bilic, pe contul de Instagram.

Te-ar mai interesa: Rolul markerilor tumorali în diagnosticul bolilor ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private