duminică, septembrie 26, 2021

Cea mai modernă secţie de terapie intensivă de la spitalele de stat a fost inaugurată, după Crăciun, la Spitalul de Neurochirurgie prof.dr.Nicolae Oblu din Iași, informează Consiliul Judeţean.

Pentru efectuarea lucrărilor la Secţia de Terapie a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, reprezentanţi Consiliului Judeţean au investit 1,8 milioane de euro.

Pe parcursul a patru luni au fost efectuate lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare şi s-au achiziţionat echipamente de ultimă generaţie.

Spaţiile de terapie intensivă sunt dotate cu uşi glisante, accesul fiind asigurat pe bază de senzori de mişcare. Secţia de Terapie Intensivă este independentă din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, beneficiind de un generator capabil să ofere energie electrică pentru o perioadă mare de timp.

Au fost achziţionate echipamente care permit monitorizarea strictă a fiecărui pacient, dar şi un sistem de ventilaţie ce filtrează aerul la fiecare 12 minute.

Tavanul a fost reabilitat cu material etanş, astfel încât în cazul apariţiei unor avarii apa să nu pătrundă în încăperile de terapie intensivă. Potrivit managerului spitalului de neurochirurgie, acest sistem de ventilaţie elimină 99,99% din particulele dăunătoare din aer, astfel că se estimează în perioada următoare o reducere a infecţiilor nosocomiale în spital şi menţinerea la un nivel cât mai acceptabil.

Sursă foto: Agerpres

Ultimele stiri