
Cea mai simplă rețetă de POST. Chef Bontea a dezvăluit secretul pentru plăcinta cu varză

Cea mai simplă rețetă de POST. Chef Bontea a dezvăluit secretul pentru plăcinta cu varză
Chef Sorin Bontea, juratul emisiunii „Chefi la cuțite”, a recomandat o rețetă specială de plăcintă de post cu varză, numai bună pentru Postul Paştelui.
„O să începem cu aluatul, pentru că trebuie să-l las să se odihnească 30 de minute. 500 ml de apă caldă, nu fierbinte, o lingură de zahăr, o linguriță de sare, 3 linguri de ulei, o lingură de oțet și 700-750 gr de făină. Atenție, pot fi și 800 gr, pentru că e în funcție de umiditatea pe care o are făina.
Te-ar mai interesa: Atenţie părinţi: Unul din doi copii consumă dulciu...
Pentru genul acesta de aluat folosesc cârligul pentru frământare. Pentru aluat iau de obicei făină tip 650, aceea de pâine. Când începe aluatul să se strângă pe cârlig, este aproape gata, a explicat bucătarul”, spune celebrul bucătar, citează click.ro.
Modul de preparare a fost postată pe canalul sau de Youtube.
Dacă nu țineți post, Gina Breadea a divulgat și ea secretul pentru plăcinta cu varză dulce.
„Placinta cu varza dulce – reteta de invartita cu foi de casa, intinse, fine de poti citi ziarul prin ele. Este o placinta delicioasa, iar aluatul e atat de bun si de lucrat cu el, e preferatul meu!
Daca probati reteta asta, garantez ca veti face mereu placinte, foile sunt fine de tot, usor de intins si nu se rup”, spune Gina Bradea pe Youtube.
Te-ar mai interesa: Ce este un sept deviat și când este necesară o int...
Ingrediente:
Pentru aluat
Pentru umplutura
Cum se prepară? Reteta video o gasiti aici, dedesubt.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.