Sari la conținut

Ceai de urzică dimineața. Leacul MINUNE pentru organism: Beneficii pentru sănătate

ceaiului de urzică
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Planta care curăță sângele

Ceai de urzică dimineața. Urzicile se găsesc în aproape toate zonele cultivate sau necultivate din România. În contact cu pielea, acestă plantă produce urticarie, inflamație însoțită de usturime și prurit intens, dar dacă sunt culese și consumate corect, urzicile au o mulțime de proprietăți miraculoase pentru organism.

Ceaiul de urzică, planta miraculoasă pentru organism

Trebuie să știi că rădăcinile de urzică au un efect terapeutic mai mare decât frunzele. Rădăcinile se dezgroapă primăvara, înainte de înflorire, se spală, se toacă mărunt și se usucă. După care acestea sunt infuzate, iar consistența obținută se consumă dimineața.

La ce te ajută această ceaiul de urzică?

Un ceai de urzică consumat de dimineață este eficient pentru prevenirea hipovitaminozelor. Pentru a obține acest efect trebuie să știi cum se prepară ceaiul.

Astfel, pentru o băutură caldă și aromată se toarnă 2 linguri de frunze uscate de urzică în 0,5 litri de apă fierbinte, se insistă într-un termos timp de 2 ore, după care se strecoară.

Potrivit experților, nu doar ceaiul este extrem de benefic pentru sănătatea organismului. Astfel, la fel de eficient este și sucul proaspăt de urzică.

Licoarea este util pentru dizolvarea pietrelor la rinichi și la vezica urinară. Cu siguranță, majoritatea gospodinelor folosesc acest ceai pentru prevenirea și tratarea răcelilor. Însă, pentru a pregăti un ceai pentru viroză nu se folosesc frunzele urzicii.

beneficii pentru sanatate

Astfel, se amestecă 2 linguri de rădăcini proaspete de urzică zdrobite și 2 căței de usturoi, se toarnă cinci lingurițe de vodcă. După care amestecul trebuie insistat două săptămâni într-un loc răcoros și întunecat. Remediul se ia câte o linguriță de trei ori pe zi.

Medicii recomandă consumul unui ceai de urzică dimineața pentru a îmbunătăți activitatea mușchiului cardiac. Pentru a spori beneficiile băuturii se adaugă la ceai și miere. Pentru a vedea cu adevărat efectul remediului naturist, terapia trebuie să continue timp de cel mult 2 luni, după care este necesară o pauză, potrivit BZI.

Mai mult, doza optimă de consum pentru un adult este o cană de 250 ml, de trei ori pe zi. Pentru un copil, un sfert de cană de 3-4 ori pe zi.

Cea mai importantă parte a zile pentru consumul ceaiului este considerat intervalul 8:00 – 10:00 dimineața.

Este bine să știi că o creștere a dozei poate duce invariabil la consecințe negative. Cele mai frecvente cauze sunt pierderea poftei de mâncare, diareea, insomnia și amețelile. Consecințe mai grave sunt asociate cu perturbarea funcției inimii.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel