vineri, iulie 1, 2022

Ceai pentru infecții respiratorii. Teiul era o plantă considerată sacră în vremurile străvechi, de către vechile popoare germane. Un simbol al nemuririi și al adevărului, se spunea că nu poți minți sub un tei.

Ceaiul de tei este foarte apreciat pentru calitățile sale calmante, însă nu doar acestea sunt proprietățile benefice ale acestei minunate plante.

Românii îl folosesc cu precădere atunci când au nevoie să se liniștească, este un veritabil calmant natural. Inclusiv mirosul florilor de tei are un efect liniștitor, de parcă te îmbată cu liniște și frumusețe.

Te-ar mai interesa: Dezvăluiri despre Putin. Tatiana Fokina: De câte o...

Ceai de tei, beneficii

Dar miraculoasele flori de tei conţin zaharuri, mucilagii, taninuri, uleiuri esenţiale, glucozide, flavonoide, mangan şi vitamine, fiind excelente remedii pentru multe afecțiuni.

Florile de tei fluidizează sângele, reduc riscul formării cheagurilor de sânge, curăță rinichii și ficatul, previn formarea calculior renali și biliari, ameliorează tulburările funcționale ale aparatului digestiv care apar pe fond de stres, tratează afecțiunile căilor respiratorii superioare – răceală, gripă, tuse, bronșită, desfundă nasul, reglează temperatura corpului, stimulează transpirația, elimină toxinele, scad febra, reduc inflamațiile și ameliorează migrenele, potrivit plantedeleac.com.

Te-ar mai interesa: Boli pe care le poți lua de la câine. Dr. Romanesc...

Cum se prepară corect ceaiul de tei

Prepararea ceaiului este o artă. Trebuie să cunoști felul optim de preparare, întrucât unele plante nu se fierb.

Floarea de tei NU se fierbe! Se adaugă peste o lingură de flori de tei uscate, 200 ml apă clocotită și se lasă la infuzat 3-4 minute, atât cât ceaiul să aibe o culoare gălbuie-ruginie, după care se strecoară. Dacă florile se lasă mai mult la infuzat sau se fierb, ceaiul devine roşu-maroniu intens, și nu se mai poate bea pentru că devine toxic.

Te-ar mai interesa: Suferi de această afecțiune? Ai grijă cât orez măn...

Ceaiul din flori de tei este indicat și în curele de slăbire, deoarece are efect diuretic și elimină apa reținută în exces în organism.

Este interzis consumul ceaiului de tei femeilor gravide și copiilor sub 5 ani, persoanelor anemice – deoarece teiul împiedică absorbția de fier, cardiacilor – poate accelera ritmul cardiac și șoferilor – poate produce amețeli și somnolență.

Te-ar mai interesa: Andreea Marin, alimentul cu care a slăbit: Ține lo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private