Sari la conținut

Ceaiul care îmbunătățește memoria, este cel mai bun somnifer natural și reduce stresul. Rețeta Lidiei Fecioru

Ceaiul care îmbunătățește memoria, este cel mai bun somnifer natural și reduce stresul. Rețeta Lidiei Fecioru

Iubitorii de ceai nu se satură niciodată să încerce noi și noi sortimente din băutura lor preferată. De la ceai verde, la ceai negru, la ceai de plante și așa mai departe, oamenii au preferințele lor din mai multe motive.

În timp ce unii caută beneficii pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate și gestionarea zahărului din sânge, există alții care se bucură de efectul calmant sau pur și simplu savurează un gust deosebit.

Dar ai auzit vreodată de ceai de banane? Conceptul destul de unic de preparare a ceaiului de banane este o modalitate excelentă de a trece la un stil de viață mai sănătos.

Ceaiul care îmbunătățește memoria și este cel mai bun somnifer natural

Lidia Fecioru, celebru bioenergoterapeut din România, recomandă tuturor să introducă în alimentație ceaiul de banane, specificând că aduce importante beneficii pentru sănătate, printre care îmbunătățirea memoriei. Banana are magneziu, calciu şi fosfor, care ne ajută enorm să avem un somn mai bun.

Acest ceai este foarte cunoscut şi apreciat de cei care au probleme cu somnul din ţările din America de Sud unde bananele se găsesc din abundenţă dar în Europa acest remediu este mai puţin cunoscut,

În plus, se spune că reglează hormonii pentru femeile sau bărbaţii care nu pot avea copii. Deci merită încercat, măcar o dată.

Beneficiile ceaiului de banane. Cum se prepară | DCNews

 

Rețeta Lidiei Fecioru

De ce ingrediente ai nevoie

  • un litru de apă
  • două banane tăiate rondele cu coajă cu tot
  • două beţişoare de scorţişoară

Mod de preparare ceai de banane

Prima dată se pune apa la fiert cu bețișoarele de scorțișoară. Lidia Fecioru recomandă scorţişoara sub formă de beţişoare, pentru că este naturală, nu este măcinată şi nu are niciun adaos în ea. În momentul în care apa începe să fiarbă se adaugă cele două banane. Se pot folosi și bananele răscoapte, care sunt mai negricioase. Atenție, însă! Bananele se decojesc înainte.

IMPORTANT: Dacă aveţi banane obişnuite trebuie să le spălaţi bine cu bicarbonat sau cu oţet.

Beneficiile ceaiului de banane

În ceea ce privește beneficiile pentru sănătate, ceaiul de banane ar putea face minuni în îmbunătățirea digestiei, întărirea inimii și, de asemenea, în beneficiul vederii.

Citiți în continuare pentru a afla cum ar putea fi de ajutor conținutul de potasiu, magneziu și fibre.

1. Digestia: Pentru cei care se confruntă cu balonare sau indigestie, consumul de ceai de banane este o modalitate excelentă de a atenua tensiunea musculară și de a ușura mișcările intestinale.

2. Oasele mai puternice: Manganul și magneziul din ceaiul de banane susțin sănătatea oaselor în mod impresionant. Pentru cei care prezintă risc de artrită a oaselor slabe, consumul acestui preparat ar putea ajuta.

3. Controlează tensiunea arterială: Potasiul are beneficii pentru persoanele care se luptă cu probleme de tensiune arterială. Savurați o ceașcă zilnic pentru a atenua efectele negative ale hipertensiunii arteriale.

4. Reduce stresul: Serotonina și dopamina din ceaiul de banane ar putea ajuta la inducerea unui sentiment de fericire prin atenuarea stresului în mod natural.

5. Vedere îmbunătățită: Cu vitamina A și C, consumul de ceai de banane ar putea fi esențial în îmbunătățirea vederii și întărirea imunității. Acest lucru ar putea fi benefic pentru cei cu risc de tulburare a retinei.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: