Sari la conținut

Ceaiul care previne formarea pietrelor la rinichi

formarea pietrelor la rinichi

Ceaiul care previne formarea pietrelor la rinichi. Consumul de ceai verde poate ajuta la prevenirea pietrelor dureroase la rinichi. Un nou studiu arată că compușii din extractul de ceai verde fac mai dificilă formarea anumitor pietre la rinichi.

Pietrele la rinichi afectează aproximativ 5% din populația lumii. Acestea apar atunci când concentrații anormal de mari de minerale, cum ar fi calciu, se acumulează în tractul urinar și se aglomerează pentru a forma cristale și pietre potențial dureroase.

Majoritatea calculilor renali conțin calciu, iar cel mai frecvent tip de piatră este oxalatul de calciu. Cercetătorii chinezi au descoperit că extractul de ceai verde se leagă de oxalatul de calciu și face ca cristalele rezultate să aibă o formă diferită, ceea ce le face să fie mai puțin susceptibile să se aglomereze și să formeze pietre la rinichi mari.

Cristalele și pietrele mai mici sunt apoi trecute inofensiv prin urină.

În cadrul studiului, publicat în CrystEngComm, Xudong Li de la Universitatea Sichuan din Chengdu, China și colegii săi au examinat efectele concentratului de ceai verde asupra cristalizării oxalatului de calciu utilizând o varietate de tehnici avansate de scanare și imagistică.

Rezultatele au arătat că odată cu creșterea cantității de extract de ceai verde aplicat, cristalele de oxalat de calciu au devenit din ce în ce mai plate.

Cercetătorii spun că cristalele mai plate formează pietre la rinichi mai puțin stabile care se separă mai ușor.

Ceaiul verde este utilizat pe scară largă ca băutură „„ sănătoasă ”datorită nivelului ridicat de compuși polifenolici antioxidanți. Cu toate acestea, se știe că ceaiul conține o cantitate semnificativă de oxalat.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.