joi, august 18, 2022

De multe ori, hipertensiunea este o boală tăcută şi cu atât mai periculoasă, deoarece complicaţiile care apar sunt extreme de grave: infarct miocardic, accident vascular, fisurarea pereţilor aortei.

43% dintre români suferă de hipertensiune arterială în diverse stadii şi în general, până la vârsta de 50 de ani, unul din 5 oameni dezvoltă această patologie.

Pe lângă mişcare şi dietă echilibrată, tensiunea poate fi ţinută în frâu şi cu ajutorul ceaiului negru. Potrivit jurnalului American de Nutriţie Clinică, un anumit ingredient care se găseşte în ceaiul negru poate reduce considerabil variaţiile tensiunii arteriale.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

Un studiu australian care a inclus 111 femei şi bărbaţi care aveau simptome de hipertensiune a demonstrat că prin consumarea a 3 ceşti de ceai negru pe zi, se pot reduce schimbările bruşte ale tensiunii arteriale cu 10%. Efectele ceaiului au fost vizibile încă din prima zi şi au continuat pe  tot parcursul celor 6 luni cât a durat studiul.

Hipertensiune arterială ar putea fi un rezultat al unui număr de factori de risc diferiţi inclusiv obezitatea, diabetul zaharat, fumatul, colesterolul ridicat și lipsa de exercițiu.

Alte metode pentru reducerea tensiunii arteriale:

–         exerciţiile fizice de 3-4 ori pe săptămână

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, înjunghiată în plină str...

–         consumul de fructe şi legume

–         renunţarea la fumat

–         reducerea greutăţii corporale

–         reducerea consumului de sare

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private