Cunoscut inca din antichitate, pelinul nu se numara printre cele mai iubite plante medicinale, iar asta pare sa se datoreze faptului ca are un gust amar foarte pregnant. Ei bine, lasand la o parte acest inconvenient, ne indreptam atentia asupra beneficiilor sale si nu putem sa nu amintim ca are proprietati antiseptice, antispasmatice, carminative, antipiretice si vermifuge.
Cum se pregateste ceaiul de pelin
Pentru o cana de ceai de pelin ai nevoie de o lingurita de frunze uscate si tulpini la o cana de apa clocotita. Lasa la infuzat 15 minute.
Optional, ceaiul se poate indulci cu miere si se poate adauga suc proaspat de lamaie.
Pentru rezultate vizibile in folosirea sa se recomanda sa bei infuzie proaspata de trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu 20 de minute inainte de masa.
Continuarea pe Lyla.ro
Îndrăgitul actor Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce a susținut un spectacol…
Senatul a adoptat proiectul pentru aprobarea OUG 34/2024 care prevede scutirea de la plata contribuţiilor…
Un bărbat, şofer pe ambulanţă, a suferit un atac cerebral în timp ce se îndrepta…
Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a prezentat luni o aplicaţie pentru…
Carnea de miel proaspătă este un criteriu important mai ales în timpul pregătirilor culinare pentru…
Comisarii ANPC au realizat un set de recomandări pentru perioada de 1 Mai şi de…